Κοτόσουπα με ξινό τραχανά και φέτα από την Εύα Παρακεντάκη

Χιόνισε σε όλη την Ελλάδα και εγώ σου έχω την πιο θερμαντική σούπα!

Ζωμός από κοτόπουλο, ξινόχοντρο ή τραχανά και ξινομυζήθρα ή φέτα αναλόγως σε ποιο μέρος της πανέμορφης Ελλάδας μας βρίσκεσαι, προσάρμοσε αυτά τα δύο υλικά!

Και κάπως έτσι το cocooning ή χουχούλιασμα αποκτά νόημα! Καναπές, κουβερτάκι και ταινία στην TV. Στην απλότητα κρύβεται η ζωή, μην κοιτάτε στα σύνθετα να βρείτε την ευτυχία! Και αν καμία φορά η γεύση είναι ξινούτσικη,της ζωής ή της σούπας μην ξεγελιέστε μπορεί και να μην έχει λεμόνι!

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
  • 3 λίτρα νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • ¼ κιλού ξινόχοντρο ή τραχανά
  • 70 γρ. ξινομυζήθρα ή φέτα σπασμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο φρέσκια μαντζουράνα

Εκτέλέση

Βράζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για 1 ώρα σουρώνουμε το ζωμό και το βάζουμε να ξαναπάρει βράση. Προσθέτουμε τον ξινόχοντρο και τη μισή ξινομυζήθρα.

Βράζουμε 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σούπα μας. Εν τω μεταξύ ξεκοκκαλίζουμε το κοτόπουλο του βάζουμε πιπέρι και το κόβουμε μικρά κομματάκια για να το βάλουμε στη σούπα.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο βρασμού προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Σβήνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε 10 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκια μαντζουράνα και ξινομυζήθρα ή φέτα σπασμένη.