Λαζάνια με ραγού από αρνί και μελιτζάνες από την Εύα Παρακεντάκη

Τα λαζάνια...αλλιώς!

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια

1 κιλό κιμά αρνίσιο

1 μελιτζάνα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι μπύρα

500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνη

Αλάτι, πιπέρι

½ κ.γ. μπαχάρι σκόνη,

½ κ.γ.  μοσχοκάρυδο
½ φλ. κεφαλοτύρι

Sauce mornay

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο φρέσκο γάλα

πιπέρι και μοσχοκάρυδο

1/2 φλ. κεφαλοτύρι

2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

1.Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τον κιμά πολύ καλά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί σβήνουμε προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και σβήνουμε με την μπύρα.

2. Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις ρίχνουμε και αυτές μαζί με τον πελτέ το αλάτι το πιπέρι. Ψήνουμε μισή ώρα τον κιμά μας.

3.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια  φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα.  Ρίχνουμε  το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί  το τυρί είναι πικάντικο)

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ομογενοποιούμε. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο από το μείγμα το ζεστό και τα βάζουμε μέσα.

Ανακατεύουμε και έτοιμη η mornay sauce.

4. Βάζουμε πρώτα μία λεπτή στρώση sauce mornay,  μία στρώση λαζάνια(άψητα), κεφαλοτύρι ,κιμά. Επαναλαμβάνουμε τρείς στρώσεις και κλείνουμε με τη sauce mornay. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για σαράντα περίπου λεπτά!