Λυχναράκια με ανθόνερο από την Εύα Παρακεντάκη

Το αγαπημένο γλυκό της Κρήτης που θα λατρέψετε!

Ζύμη

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι ανθόνερο

Γέμιση

  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
  • 1 ½  φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 2 σφηνάκια ανθόνερο

Εκτέλεση

Ζύμη

Ρίχνουμε το λάδι το αυγό την ζάχαρη το πορτοκάλι το ξύσμα, το γιαούρτι, προσθέτω το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύω με το χέρι.Αφού δημιουργήσω μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Γέμιση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαλάσουμε με τα χέρια ή ένα πιρούνι ώστε να γίνει κρέμα.

Ανοίγουμε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών και παίρνουμε ένα πιατάκι του  ελληνικού καφέ ή ένα στρογγυλό κουπάτ και κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια. Βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το λυχναράκι. Τα τσιμπήματα πρέπει να είναι 9-11.
Αλείφουμε με αυγό όλο το λυχναράκι και τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά.