search-button
cross-out

Πλεξουδάκια με απάκι κοτόπουλο από τα Αγροκτήματα Κρήτης, σαν καρμπονάρα! (Video)

Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών σήμερα και όπως είχε πει και ο σπουδαίος σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι «Zωή είναι ο συνδυασμός μαγείας και ζυμαρικών»... Σήμερα εμείς συνδυάζουμε τα αγαπημένα μας ζυμαρικά με την μαγική γεύση των προϊόντων Αγροκτήματα Κρήτης!
Πλεξουδάκια με απάκι κοτόπουλο από τα Αγροκτήματα Κρήτης, σαν καρμπονάρα! (Video)

Αυτό το φαγητό μπορείς να το πεις και Κρητική καρμπονάρα! Από την Ιταλία πήρα την ιδέα και όταν το δοκίμασα τολμώ να πω ότι προτιμώ αυτή την εκδοχή! Έκανα λοιπόν την καρμπονάρα να χορεύει πεντοζάλι.

Πως;;;

Με απάκι κοτόπουλο και αυγά από τα Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης !

Υλικά

  • 200 ml από το ζουμί που βράσανε τα μακαρόνια
  • 2 κ.σ. βούτυρο.
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα πλεξουδάκια και τα κατεβάζουμε όταν είναι μισοψημένα.Σουρώνουμε τα πλεξουδάκια (κρατώντας τα ζουμερά) και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Κρατάμε ζωμό από τα μακαρόνια.Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,αφού πρώτα τα έχουμε κάνει πολτό στο μπλέντερ.Κόβουμε το απάκι σε μικρά καρεδάκια και τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ δίπλα βάζουμε το κρεμώδες τυρί τους κρόκους και αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε το ζωμό από τα μακαρόνια,αλάτι πιπέρι και χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Βάζουμε το βούτυρο στο απάκι και όταν λιώσει,ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο απάκι και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε τα μακαρόνια,τρίβουμε γραβιέρα και βράζουμε 2-3 λεπτά όλα τα υλικά μαζί για να δέσουν! Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

Δείτε όλα τα βήματα εκτέλεσης της συνταγής στο παρακάτω video

Τα μυστικά της Εύας!

Το απάκι κοτόπουλου από τα Αγροκτήματα Κρήτης είναι ένα γνήσιο και λαχταριστό μεζεδάκι από την Μεγαλόνησο! Αποτελείται από κομματάκια 100% ελληνικού φιλέτου στήθους κοτόπουλου, μαριναρισμένο παραδοσιακά σε αρωματική συνταγή με αρωματικά φυτά Κρήτης και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καπνισμένο σε ξύλα οξιάς.

Προτεινόμενοι τρόποι σερβιρίσματος: Απολαύστε το πιο νόστιμο κρητικό μεζεδάκι κρύο ως συνοδευτικό σαλάτας ή ως μεζεδάκι με ποικιλία τυριών και ελιές, ζεστό σε ομελέτα, μακαρονάδα, ριζότο και άλλες νόστιμες συνταγές ή σκέτο με ένα ελαφρύ ζέσταμα μαζί με ένα ποτήρι κρασί! Απλά μούρλια!

Καλή σας όρεξη!

Λίγα λόγια για τα Αγροκτήματα Κρήτης…

Τα Αγροκτήματα Κρήτης είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη φάρμα παραγωγής αυγών και πουλερικών στην Κρήτη που ιδρύθηκε το 1995 από τον κ. Αντώνη Μανωλιτσάκη. To 2003, εφάρμοσε πρώτη τη βιολογική εκτροφή ορνίθων αυγο παραγωγής παράγοντας τα πρώτα βιολογικά αυγά στην Κρήτη. Το 2009 καινοτομεί ξανά παράγοντας και διανέμοντας στην Κρήτη το πρώτο πιστοποιημένο βιολογικό κοτόπουλο.

Κύριο μέλημά μας είναι να σας προσφέρουμε αγνά, αυθεντικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης, τα οποία παράγονται με σεβασμό προς τη φύση. Διαθέτουμε μια οικογένεια προϊόντων που βάση έχει το αυγό και το κοτόπουλο, τα οποία έχουν διακριθεί με  δύο χρυσά αστέρια το καθένα ξεχωριστά στον παγκόσμιο διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας του ινστιτούτου ITQI με έδρα της Βρυξέλλες. Η διάκριση αυτή μας έκανε υπερήφανους και δικαίωσε την προσπάθεια μας για την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που μεγάλωσαν και θα μεγαλώσουν πολλές γενιές ακόμα!

Δείτε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες

www.agroktimatakritis.gr

FB PAGE: Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης ΑΕ

INSTAGRAM PAGE: agroktimata_kritis

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr