Σπιτική λεμονάδα με λεβάντα από την Εύα Παρακεντάκη

Διάβασα ότι καταπολεμάει και τον πονοκέφαλο οπότε αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί το δοκίμασα και πραγματικά βοηθάει!

Η λεβάντα έχει μερικές από τις παρακάτω ιδιότητες:

  • Αντιμικροβιακή
  • Αντικαταθλιπτική
  • Ηρεμιστική
  • Αντισπαμωδική
  • Αναλγητική
  • ΑποτοξινωτικήΠάμε να τη φτιάξουμε

Υλικά

7 φλ. τσαγιού νερό

1 1/2 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 1/2 φλ. ζάχαρη

4 κ. σ. ξερά άνθη λεβάντας

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κανάτα  βάζουμε τα 4 από τα 7 φλιτζάνια νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού σουρωμένο σε ψιλή σίτα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο νερό με την ζάχαρη και τη λεβάντα. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.
Αφού κρυώσει σουρώνουμε το σιρόπι και το μεταφέρουμε στην κανάτα με την κρύα λεμονάδα.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.