Συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες πες τα και φαλάφελ από την Εύα Παρακεντάκη!

Πιο νόστιμοι δεν γίνονται!

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα από βραδύς
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ baking powder
  • ½  κούπα αλεύρι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 μάτσα μαϊντανό μόνο τα φύλλα ή ένα μάτσο μαϊντανό και ένα μάτσο κόλιανδρο μόνο τα φύλλα
  • 1 κ.γ. Μπούκοβο καυτερό

Υλικά για σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι 

  • 300 γρ. γιαούρτι  πρόβειο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ½ κ.σ. ταχίνι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβύθια να μουλιάσουν και τους αλλάζουμε 2-3 νερά.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ρεβύθια χωρίς να τα βράσουμε και αφού πάρουμε μία υφή σαν πουρέ, τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 24 ώρες.

Την επόμενη μέρα βγάζουμε δημιουργούμε πλακέ κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Εκτέλεση για σάλτσα γιαουρτιού-ταχίνι

Όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και καλό ανακάτεμα.

Το μυστικό για να μην διαλύσουν στο τηγάνισμα είναι 24 ώρες το μείγμα στο ψυγείο!

Δείτε το video