Τάρτα με γλυκιά μυζήθρα και φράουλες από την Εύα Παρακεντάκη!

Αυτή την τάρτα θα μπορούσα να την ονομάσω “Η Άνοιξη μου”!

Είναι τόσο ανοιξιάτικη, δροσερή,με τραγανή βουτυρένια βάση και συννεφένια κρέμα τυριού και μαρμελάδας. Οι φράουλες σαν βασίλισσες τις εποχής καμαρώνουν ξαπλωμένες και πασπαλισμένες με ξύσμα λάιμ! Και αφού η εβδομάδα είναι η Τυρινή ας το γιορτάσουμε.

Για τη βάση

  • 300 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. βούτυρο Τ. Κερκύρας παγωμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέµιση:

  • 500 γραμμ. Φράουλες
  • 500 γραμμ. Φρέσκια γλυκιά Μυζήθρα
  • 50 γραμμ. άχνη ζάχαρη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 250 γρ. Μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί στο μίξερ με το φτερό. Αφού περάσουν 2-3 λεπτά, στρώνουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα και την ψήνουμε στους 180 για 20’. Για τη γέμιση, σε ένα μπωλ σπάμε τη μυζήθρα και την ενώνουμε με τη ζάχαρη.Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενώνουμε. Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τη μισή μαρμελάδα φράουλα και ενσωματώνουμε. Αφού κρυώσει η τάρτα την αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα και της βάζουμε τη γέμιση, τις φράουλες και το ξύσμα.