Υγρό κεικ σοκολάτας από την Εύα Παρακεντάκη

Χωρίς λόγια....

Υλικά

  • 500 γρ. ‏κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 130 γρ. ‏βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ. ‏ζάχαρη καστανή
  • 160 γρ. ‏κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 βανίλιες
  • 3 ‏αυγά
  • 150 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. ‏κακάο
  • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. ‏γιαούρτι
  • 2 κ.γ. ‏χυμό λεμόνι

Για τη ganache

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ βούτυρο

     Εκτέλεση

    Ας ξεκινήσουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε την φόρμα .Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος δυνατά με σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις γίνει σαντιγί προσθέτουμε το γιαούρτι το λεμόνι την .Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά .Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο την baking soda και τα ανακατεύετε. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα από το αλέυρι στο μίξερ με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.