search-button
cross-out

Τοποθέτηση και αφαίρεση φακών επαφής για πρώτη φορά

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν φακούς επαφής αντί για γυαλιά. Το προϊόν αυτό είναι ευρέως διαδεδομένο γιατί εκτός από άτομα που χρειάζονται διόρθωση της όρασης, χρησιμοποιείται και από όσους θέλουν να αλλάξουν το χρώμα των ματιών τους. Ωστόσο, όταν αγοράζουμε για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε και να τα αποθηκεύουμε σωστά.
Τοποθέτηση και αφαίρεση φακών επαφής για πρώτη φορά

Βήματα για την τοποθέτηση φακών επαφής

Για να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια, οι φακοί επαφής πρέπει να έχουν τοποθετηθεί σωστά στο μάτι. Ακολουθούν όλα τα βήματα για να ολοκληρώσετε σωστά την εργασία:

  1. Υγιεινή – πρώτα πλένετε τα χέρια σας, προειδοποιεί η SkyOptic. Πρέπει να είναι καθαρά, καθώς η βρωμιά μπορεί εύκολα να εισέλθει στο σώμα μέσω των ματιών μας. Συνιστάται η χρήση αντιβακτηριακού σαπουνιού χωρίς άρωμα.
  2. Στέγνωμα – θα πρέπει στη συνέχεια να στεγνώνετε πολύ καλά τα χέρια σας με μια πετσέτα που δεν αφήνει ίνες στο δέρμα σας, καθώς μπορούν στη συνέχεια να μπουν στα μάτια σας.
  3. Κατάλληλη τοποθεσία – βρείτε το καλύτερο φωτισμένο μέρος στο σπίτι σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε καλύτερα και θα διευκολύνει την όλη διαδικασία τοποθέτησης.
  4. Προετοιμασία για εισαγωγή – αφαιρέστε προσεκτικά τον πρώτο φακό επαφής από το δοχείο ή τη συσκευασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκια αν πιστεύετε ότι θα είναι πιο βολικό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το προϊόν στον δείκτη σας και τοποθετήστε το προσεκτικά στη σωστή θέση. Πολλοί κατασκευαστές έχουν δείκτες στην επιφάνεια των αντικειμένων τους. Αυτά είναι συνήθως γράμματα ή αριθμοί. Αν μπορείτε να τα διαβάσετε σωστά, τότε όλα είναι καλά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τέτοιοι δείκτες, δώστε προσοχή στη θέση των άκρων, θα πρέπει να κοιτάξουν προς τα πάνω.
  5. Τοποθέτηση – κοιτάξτε ψηλά ή στο πλάι και κρατήστε τα μάτια σας ορθάνοιχτα. Με το ελεύθερο χέρι σας πιάστε το πάνω βλέφαρο για να μην αναβοσβήσετε κατά την εφαρμογή, καθώς αυτή είναι η φυσιολογική αντανακλαστική αντίδραση. Κρατώντας τον φακό επαφής στην άκρη του δείκτη σας, τραβήξτε προς τα κάτω το κάτω βλέφαρο με το μεσαίο δάχτυλο του ίδιου χεριού και τοποθετήστε απαλά το προϊόν στο πάνω μέρος του ματιού. Τώρα υπάρχουν επίσης εφαρμογές εφαρμογής που θα σας βοηθήσουν να γίνει αυτό ακόμα πιο εύκολα
  6. Ρύθμιση – αφού τα οπτικά στοιχεία επαφής είναι ήδη μέσα, πρέπει να αναβοσβήσετε μερικές φορές. Αυτό θα του επιτρέψει να προσαρμοστεί και να πάρει τη σωστή θέση στον κερατοειδή. Είναι απαραίτητο να αναβοσβήνει αργά για να μην πετάξει το προϊόν από το μάτι. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ανοίξτε τα μάτια σας, αναβοσβήστε μερικές ακόμη φορές για να βεβαιωθείτε ότι το οπτικό είναι ακριβώς εκεί που πρέπει. Αν δεν νιώθεις ενόχληση και βλέπεις κανονικά, τότε όλα είναι καλά και η αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι αφού έχετε τοποθετήσει τους φακούς επαφής, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τρίβετε τα μάτια σας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιεσδήποτε δυσκολίες ή ενόχληση, επικοινωνήστε με έναν οφθαλμίατρο.

Αφαίρεση φακών επαφής

Η αφαίρεση του προϊόντος είναι σχετικά πιο εύκολη από την τοποθέτηση του, αλλά παρόλα αυτά, αν σας συμβεί για πρώτη φορά, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες. Και πάλι, η πιο σημαντική ενέργεια για να ξεκινήσετε είναι να πλένετε και να στεγνώνετε καλά τα χέρια σας. Στη συνέχεια, πρέπει να σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη, κατά προτίμηση σε καλά φωτισμένο χώρο, και να κοιτάξετε ψηλά. Τραβήξτε ελαφρά το κάτω βλέφαρο και αγγίξτε την άκρη του οπτικού με τον δείκτη σας πολύ ελαφρά. Πιέστε απαλά και τραβήξτε το προς τα κάτω. Τραβήξτε απαλά και αφαιρέστε. Σε περίπτωση που το μοντέλο είναι μιας ημέρας, πετάξτε το.

Πώς αποθηκεύονται σωστά;

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμα μοντέλα, είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σωστά. Μετά τη χρήση, πρέπει να απολυμάνετε με διάλυμα και να το τοποθετήσετε στο αρχικό δοχείο υγρού.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Advertorial

Latest

zinapost.gr