search-button
cross-out

Ιωάννα Μαλέσκου: Έχω μάθει στη ζωή μου να θέτω όρια και να απομακρύνομαι από πρόσωπα ή καταστάσεις όταν αισθανθώ άβολα ή προσβεβλημένη

Η Ιωάννα Μαλέσκου μιλάει στο zinapost και απαντάει σε όλα!
Ιωάννα Μαλέσκου: Έχω μάθει στη ζωή μου να θέτω όρια και να απομακρύνομαι από πρόσωπα ή καταστάσεις όταν αισθανθώ άβολα ή προσβεβλημένη

Ξεχωρίζει με την ευγλωττία της, την φρεσκάδα της, την αλήθεια της στο τηλεοπτικό κοινό, παρότι είναι μόλις λίγους μήνες στον τηλεοπτικό αέρα του Love It. Η Ιωάννα Μαλέσκου, παραδέχεται ότι είναι μετρημένη και προσεκτική τόσο ως άνθρωπος και επαγγελματίας. Όμως, ενοχλείται όταν η τηλεόραση γίνεται αρένα προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Στον Γιώργο Κουτσουρλή

-Θα αρχίσω με ένα θέμα που απασχολεί το χώρο του θεάματος. Περιστατικά βίας, που σκεφτόμασταν ότι συμβαίνουν αλλά ποτέ δεν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Σε σοκάρουν όλα όσα ακούς καθημερινά;

Με λυπούν και με προβληματίζουν, όμως δεν εκπλήσσομαι.  Δε μιλάμε μόνο για περιστατικά βίας, αλλά  και για  περιπτώσεις παρενόχλησης που είναι εξίσου σοβαρό και κατακριτέο φαινόμενο. Σημασία έχει όλα αυτά που καταγγέλλονται, εφόσον είναι αληθή, να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης και να αποτελέσουν αρχή μιας ουσιώδους αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων, όταν και όποτε σημειώνονται. Έτσι τα θύματα θα είναι πιο προστατευμένα από τον νόμο για να καταγγείλουν πιθανά περιστατικά και οι θύτες θα υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους. Επιπλέον, όλο αυτό  θα λειτουργήσει και αποτρεπτικά σε τέτοιου είδους ανάρμοστες προθέσεις για μελλοντικές ενέργειες και πράξεις.

-Κλήθηκες κάποια στιγμή να αντιμετωπίσεις παρόμοια συμπεριφορά; Πώς αντέδρασες;

Δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοια συμπεριφορά. Έχω μάθει στη ζωή μου να θέτω όρια και να απομακρύνομαι από πρόσωπα ή καταστάσεις όταν αισθανθώ άβολα ή προσβεβλημένη. Αυτό έχει το τίμημά του αλλά στη ζωή πρέπει να ορθώνεις ανάστημα.

-Συμφωνείς με την δημοσιοποίηση ονομάτων και γεγονότων στην τηλεόραση;

Πιστεύω στη δύναμη της τηλεόρασης, γιατί δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις φωνές να ακουστούν και να έρθουν στο φως της δημοσιότητας σοβαρά περιστατικά . Όλα όμως θα πρέπει να γίνονται με μέτρο και σεβασμό στον κώδικα δεοντολογίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τόσο από την πλευρά των δημοσιογράφων/παρουσιαστών όσο και από των εμπλεκόμενων (καταγγελόντων και καταγγελόμενων). Θέματα τόσο ευαίσθητα και σοβαρά χρήζουν ειδικής προσοχής και ευθύνης και όλοι είμαστε υπόλογοι για το πώς τα αντιμετωπίζουμε.

-Πάμε λίγο στην εκπομπή! Ως τηλεθεατής, πώς σχολιάζεις την εκπομπή σας; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

Aπόλυτα αντικειμενική δεν μπορώ να είμαι ως τηλεθεάτρια, γιατί κάθε στιγμή την έχω ζήσει ‘’από μέσα’’, ακόμα και λεπτομέρειες που ο κόσμος ασφαλώς δεν μπορεί να γνωρίζει. Ωστόσο πάντα επιδιώκω να έχω μια ματιά από ‘’έξω’’, πιο αμερόληπτη. Αυτό που εισπράττω είναι μια ευχάριστη, καλοστημένη εκπομπή με καλοπροαίρετη διάθεση και μπόλικο χρώμα, χωρίς όμως… κιτρινισμούς ή μαυρίλα! Είναι τα μόνα χρώματα που λείπουν από την.. παλέτα του Love It! Ξεκάθαρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης (όπως σε καθέναν μας ανεξαρτήτως αντικειμένου, δεν αφορά μόνο την τηλεόραση η βελτίωση!) και αυτό είναι μια όμορφη ‘’πρόκληση’’. Κάθε ημέρα να σε βρίσκει καλύτερο από την προηγούμενη. Έτσι λειτουργώ και ως άνθρωπος, με όρεξη να εξελίσσομαι. Αλίμονο αν αντιμετωπίζεις τις όποιες επιτυχίες σαν να άγγιξες την κορυφή. Τότε θα προσγειωθείς ανώμαλα. Έχω μάθει να είμαι ταπεινή και να εργάζομαι σκληρά και ήσυχα, χωρίς να κραυγάζω. Ο χρόνος και ο κόσμος μας κρίνει.

-Τα σχόλια για σένα και την εκπομπή, πέφτουν σαν βροχή καθημερινά. Τί κρατάς; Κάποια κριτική σε έχει προβληματίσει μέχρι σήμερα;

Είναι όμορφο να σε σχολιάζουν και να απασχολείς. Σημαίνει ότι κάτι έχεις. Σαφώς το πιο όμορφο και το ιδανικό, είναι τα καλοπροαίρετα σχόλια . Όχι απαραίτητα τα ‘καλά’ σχόλια αλλά τα ‘καλοπροαίρετα’. Τα ‘καλά’ σχόλια πιθανώς και να μην είναι  ‘καλοπροαίρετα’, αλλά να γίνονται με διάθεση κολακείας με άλλες σκοπιμότητες και να σε αποπροσανατολίσουν. Τα καλοπροαίρετα ακόμη και αν επισημάνουν κάτι που σε στενοχωρήσει, είναι σημαντικά γιατί θα σε κάνουν να βελτιωθείς. Πρέπει πάντα να κάνεις εν τω βάθει ανάγνωση στο τι λέγεται για εσένα, γιατί και πρωτίστως από ποιον.  Παράλληλα, υπάρχουν και οι κακές κριτικές με διάθεση προσβολής για ποικίλους λόγους. Δε στέκομαι πλέον σε τοξικότητες, ιδίως αν αισθανθώ ότι οι τοποθετήσεις  είναι ανεδαφικές, χωρίς υπαρκτό, σοβαρό έρεισμα.

-Νιώθεις πιο  “εκτεθειμένη” προσωπικά και επαγγελματικά πλέον;

Από τη στιγμή που επιλέγεις να ασχοληθείς με την τηλεόραση, ευνόητα, η έκθεση είναι δεδομένη. Είναι η φύση της δουλειάς μας τέτοια. Όμως δεν έχω αισθανθεί δυσφορία ή ενόχληση. Είμαι φύσει πολύ προσεκτική και μετρημένη στο τι λέω ή κάνω ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Οπότε δεν προσπαθώ να ‘’προστατεύσω’’ την εικόνα μου, είμαι ο εαυτός μου και μπορώ να διακρίνω πότε οι καταστάσεις χρήζουν περαιτέρω προσοχής ή άλλων χειρισμών.

-Θεωρείς ότι κάποιοι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι, τηλεκριτικοί  έχουν εμμονή μαζί σου;

Με σεβασμό αντιμετωπίζομαι σε γενικές γραμμές από το σύνολο των συναδέλφων, των ανθρώπων του χώρου μας αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Μικροεξαιρέσεις που υπάρχουν και εκφράζονται με αρνητικά λόγια κατά καιρούς, είναι μοιραίο να υπάρχουν.

Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους ούτε όμως και χρειάζεται να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, όχι απαραίτητα αποδεκτές. Δε θα έλεγα ότι έχω διαπιστώσει κάποιον ή κάποια με εμμονή σε εμένα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα (χαχα), εύχομαι ούτε και μελλοντικά! Καθημερινά δίνω τα διαπιστευτήριά μου στον κόσμο, γιατί στον κόσμο απευθύνομαι. Αυτό που με απασχολεί και με νοιάζει, είναι το σχόλιο ενός συνεπούς τηλεθεατή. Δε στέκομαι σε επιδερμικά σχόλια που αφορούν την εικόνα μου (πχ αν τα μαλλιά ή τα ρούχα μου δεν είναι ωραία)  και μάλιστα από ανθρώπους  που  δε με  έχουν παρακολουθήσει ουσιωδώς στην εκπομπή μου ή εκτονώνουν δικά τους απωθημένα κάτω από το προφίλ μου.

-Πρωινή εκπομπή θα σου ταίριαζε περισσότερο ή είσαι προσαρμοστική σε projects;

Αγαπώ τις live παραγωγές, δε θα ήθελα να κάνω κάτι που είναι μαγνητοσκοπημένο. Θέλω τα πάντα να συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο (real time). Πάντα εξετάζω και ακούω προσεκτικά καθετί που θα μου προταθεί. Όμως πάντα επιλέγω αυτό που θα με κάνει να είμαι ο εαυτός μου και να χτυπάει η καρδιά μου δυνατά.  Δεν έχω θέμα με τη χρονική ζώνη προβολής, γιατί πιστεύω ότι τα πρόσωπα χτίζουν ζώνες και καθιερώνονται, όχι απαραίτητα το αντίστροφο. Ιδανικά όμως θα προτιμούσα το prime time.

-Όλοι μιλούν για τα νούμερα τηλεθέασης! Παίζουν καθοριστικό ρόλο για σένα;

Τα παρακολουθώ κι εγώ όπως όλοι εμείς οι άνθρωποι της τηλεόρασης. Είναι αγχωτικό όμως κι αν τα αφήσεις να επηρεάζουν την ψυχολογία σου, τότε η απόδοσή σου θα είναι εύθραυστη και ευμετάβλητη. Θεωρώ ότι τα  νούμερα είναι σαν το ασανσέρ. Υπάρχουν όροφοι και άλλες ημέρες πας ψηλά άλλες πιο χαμηλά. Το κτίριο που βρίσκεται το ασανσέρ έχει σημασία, να είναι σταθερό. Όλα τα άλλα φτιάχνουν. Ευτυχώς για μένα, μέχρι τώρα και το κτίριο είναι σταθερό και οι όροφοι έχουν ανοδική πορεία. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι μέχρι και το κλείσιμο της σεζόν.

-Τι σε ενοχλεί στην τηλεόραση;

Με ενοχλεί όταν χρησιμοποιείται το βήμα για δημόσιο λόγο χωρίς όρια και γίνεται αρένα προσωπικών αντιπαραθέσεων, εμπαθειών ή ανασφαλειών. Απευθυνόμαστε σε πολύ κόσμο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε ή κάνουμε, γιατί διαμορφώνουμε εντυπώσεις και αντιλήψεις. Κανείς μας δεν είναι αυθεντία, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Η γνώμη μας θα πρέπει να φιλτράρεται και να διατυπώνεται με μεγάλη προσοχή.

-Σε συνέδεσαν με την Ελένη Μενεγάκη! Γεγονός που θέλεις να αποσπάσεις ή είναι και κολακευτικό;

Το έχω διευκρινίσει πολλές φορές από την ημέρα που ήρθα στην Αθήνα. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ούτε με την κυρία Μενεγάκη ούτε με άλλο γνώριμο τηλεοπτικό πρόσωπο. Καθένας είναι διαφορετικός και μοναδικός, άλλωστε αυτό είναι και το ωραίο! Θεωρώ ότι πλέον ο κόσμος που παρακολουθεί καθημερινά την Ιωάννα στο LoveIt έχει διαπιστώσει ποια είμαι. Ακόμη και κάποιες προκαταβολικές, κακόβουλες και άδικες θέσεις  (περί σύγκρισης ή διάθεσης αντιγραφής) που είχαν εκφραστεί για το πρόσωπό μου, πριν καλά- καλά  με γνωρίσουν, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ο χρόνος δείχνει ποιοι είμαστε όλοι.

-Με ποια παρουσιάστρια θα συνεργαζόσουν χωρίς δεύτερη σκέψη;

Δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Κάνω focus στους τωρινούς μου συνεργάτες και είμαι πολύ γεμάτη. Μελλοντικά, αν χρειαστούν αλλαγές και κληθώ να επιλέξω, σίγουρα θα παίξει ρόλο η χημεία στο διά ζώσης. Με ανθρώπους που εκτιμάς σε προσωπικό επίπεδο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείς και να συνεργαστείς αποδοτικά.

-Η υστεροφημία σε απασχολεί;

Με απασχολούσε ανέκαθεν το όνομά μου, η υπόληψη και η αξιοπρέπειά μου. Προέρχομαι από μια σοβαρή και αξιοπρεπή οικογένεια με ένα καθαρό όνομα. Ειδικά όμως πλέον, πιο πολύ με απασχολεί το δικό μου όνομα, οι επιλογές και η πορεία μου να είναι λόγοι για να νιώθει η οικογένειά μου υπερήφανη. Ασφαλώς και θέλω όσα χρόνια και αν διαρκέσει η πορεία μου στα τηλεοπτικά, ο κόσμος να με θυμάται ως ένα οικείο τους πρόσωπο, που έδινε τον καλύτερό του εαυτό  καθημερινά για να τους κρατά συντροφιά και να τους κάνει να χαμογελάνε.

-Είσαι προσεκτική με την προσωπική σου ζωή! Πώς θα φερθείς σε ενδεχόμενη paparazzi φωτογραφία με τον σύντροφό σου;

Δεν έχω μάθει να κρύβομαι και δεν έχω άλλωστε και κάτι να κρύψω. Ασφαλώς και προστατεύω την προσωπική μου ζωή και δεν επιτρέπω να παραβιάζεται η ιδιωτικότητά μου. Αν κυκλοφορήσω δημόσια με παρέα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σύντροφός μου. Όταν κρίνω ότι είναι κάτι σοβαρό ή ανακοινώσιμο, θα το μοιραστώ αναμφίβολα με τον κόσμο.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Must Read

Latest

zinapost.gr