search-button
cross-out

Αντίπαρος: Γιατί οι διάσημοι επιλέγουν αυτό το νησί στις Κυκλάδες

Η Αντίπαρος είναι εκείνο το νησί που στέκει περήφανο ανάμεσα στα άλλα κοσμοπολίτικα Κυκλαδονήσια όπως η Πάρος ή η Νάξος, απ´ τα οποία βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής, προσφέροντας απλόχερα μια εναλλακτική επιλογή για τις διακοπές σου.
Αντίπαρος: Γιατί οι διάσημοι επιλέγουν αυτό το νησί στις Κυκλάδες

 Αν αποφασίσεις πως η Αντίπαρος είναι το μέρος που θες να επισκεφτείς, η ηρεμία και η χαλάρωση θα είναι οι δύο λέξεις που θα χαρακτηρίσουν τις μέρες που θα διανύσεις περπατώντας στα πέτρινα σοκάκια της. Δεν θα βρεθείς όμως να μετανιώνεις ούτε για μια στιγμή.

Αντίπαρος: Το νησί που σε γοητεύει με την απλότητα του 
Αντίπαρος ΚυκλάδεςΦτάνοντας στο λιμάνι θα σε υποδεχτεί η ξεχωριστή αύρα της Αντίπαρου που είναι δύσκολο να την βρεις οπουδήποτε αλλού κι αν ταξιδέψεις. Θα δεις μπροστά σου βάρκες που θα έχουν βρει εκεί το προσωρινό αραξοβόλι τους, εκκλησάκια να δίνουν το μυσταγωγικό παρόν τους και ένα πλήθος χρωμάτων από ανθισμένα λουλούδια.
Κυκλάδες Αντίπαρος
Βόλτες στην Αντίπαρο

Η Αντίπαρος είναι το νησί που θα ανακαλύψεις μέσα από πολύωρες βόλτες, με τα πόδια ή το ποδήλατο, που θα μοιάζει όμως σαν να πέρασαν μόλις λίγα λεπτά.

Αντίπαρος σπίτια
Λεπτομέρεια από την αρχιτεκτονική της Αντιπάρου

Όπως σε κάθε νησί των Κυκλάδων που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και τα σπίτια στην Αντίπαρο τραβούν το βλέμμα με το χαρακτηριστικό ολόλευκο τους χρώμα σε συνδυασμό με το βαθύ μπλε, που δίνει την πραγματική αίσθηση πως βρίσκεσαι επισκέπτης στο  Αιγαίο πέλαγος, αφήνοντας σε μαγεμένο με την άρτια αρχιτεκτονική και την αισθητική τους. 

Αντίπαρος ενετικό κάστρο
Το ενετικό κάστρο της Αντίπαρου

Όσο βρίσκεσαι στα εδάφη της Αντίπαρου, εξερεύνησε το ενετικό κάστρο και άσε την φαντασία σου να καλπάσει πίσω στην εποχή που επικίνδυνοι πειρατές απειλούσαν τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι τελικά βρήκαν ύστατη λύση στο κτίσιμο αυτού του τείχους ως σανίδα της σωτηρίας τους. Επισκέψου το λαογραφικό μουσείο, που με τις ενδιαφέρουσες συλλογές του θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σου κάνοντας σε να συνδέσεις το παρελθόν της περιοχής, με το παρόν και το μέλλον της.

Το σπήλαιο της Αντιπάρου
Το σπήλαιο της Αντιπάρου

Το σπήλαιο της Αντιπάρου είναι σίγουρα μια στάση που πρέπει να κανείς, με σύμμαχο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια θα έχεις την ευκαιρία, να δεις με τα μάτια σου τον τόπο που φιλοξενεί τους πιο μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ένα φυσικό θαύμα που δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο. 

Αντίπαρος: Οι παραλίες του νησιού

Αντίπαρος - Παραλία Σώστης
Παραλία Σώστης

Μα πάνω απ´ όλα κολύμπησε στις μαγευτικές της παραλίες. Τα κρυστάλλινα νερά της και η ποικιλία σε άμμο ή ψιλό βότσαλο που διαθέτουν είναι εκεί για να σε υποδεχτούν και να εξασφαλίσουν ότι καλύπτουν όλα τα γούστα. Φανερωμένη, Σωστής, Γλύφα είναι μόνο μέρος του διλήμματος για το που θα κανείς ξέγνοιαστος τις βουτιές σου σε αυτό το νησί που θα σε γοητεύσει με την απλότητα του. Αντίπαρος παραλίεςΗ θάλασσα της Αντίπαρου είναι ιδανική και για βόλτες με σκάφος, σε πριβέ κολπίσκους και ακόμη πιο καθαρά νερά.

Σιφνέικο
Η δύση του ηλίου από το Σιφνέικο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία

Μην χάσεις την ευκαιρία να θαυμάσεις την ομορφιά της Δύσης του ηλίου από το Σιφνέικο γιαλό μια παραλία με ψιλή άμμο, που σου δίνει την δυνατότητα να απολαύσεις ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, βάφοντας τον ορίζοντα μπροστά σου πορτοκαλί. 

Αντίπαρος: Γιατί την επιλέγουν οι διάσημοι;

Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον
Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον έχουν σπίτι στην Αντίπαρο

Η Αντίπαρος είναι ένα απ´ τα μέρη που με το πέρασμα των χρόνων έχουν επιλέξει διάφορες διασημότητες  παγκόσμιας εμβέλειας για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Ο Τομ Χανκς και η σύζυγος του Ρίτα Γουίλσον επισκεπτόταν για χρόνια την χώρα μας, μέχρι που γνώρισαν και ερωτεύτηκαν αυτόν τον μικρό παράδεισο. Μάλιστα, το 2004, αγόρασαν μια έκταση ανάμεσα στη Χώρα και στα Γλυφά.

Οι επισκέψεις τους στο νησί ήταν τόσο σίγουρες και συστηματικές γι αυτό και αγόρασαν το δικό τους σπίτι στην Αντίπαρο, στο οποίο μάλιστα φιλοξενούν κατά καιρούς προσωπικότητες με μεγάλο κύρος όπως η οικογένεια του πρώην προέδρου Ομπάμα. 

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Μάθιου ΜαΚόναχι επίσης βρέθηκε στο νησί και δήλωσε καταγοητευμένος με τις παραλίες και την ησυχία του τόπου.Ο Χίου Τζακμαν, η Μαντόνα, η Γούπι Γκόλντμπεργκ και πολλοί άλλοι συμπληρώνουν την λίστα με τους διάσημους παραθεριστές που γοητεύτηκαν απ´ το φυσικό τοπίο και την γαλήνη που βρήκαν σ´ αυτό. Διακοπές στην ΑντίπαροΓιατί την επιλέγουν; Γιατί είναι μποέμ και αυθεντική. Γιατί οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι διαφορετικοί, σε σχέση με τα μεγαλύτερα -πλησίον της- νησιά. Γιατί υπάρχει μια ζεστασιά που δύσκολα συναντάς. Γιατί από τη στιγμή που πατάς το πόδι σου εκεί, ακολουθείς τους ρυθμούς της τοπικής κοινωνίας και τις περισσότερες φορές το πρόγραμμά σου πάει περίπατο. Γιατί θα απολαύσουν το ποτό τους δίπλα σε απλούς ανθρώπους και τα πλούτη της δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε σημείο αναφοράς, για τις διακοπές σε αυτό το ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων.

Από την Πάρο, στην Αντίπαρο

Πάρος - ΑντίπαροςΓια να φτάσεις στην Αντίπαρο χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το λιμάνι της Πάρου ως ενδιάμεσο σταθμό σου, φθάνεις ακτοπλοϊκώς σε 4 ώρες απ´ την Αθήνα ή χρησιμοποιώντας το αεροδρόμιο. Τα καραβάκια απ´ την Παροικιά σου εξασφαλίζουν πως θα βρίσκεσαι σε 30 λεπτά της ώρας, ενώ απτό λιμανάκι της Πούντας μόλις σε 7 λεπτά.

Καλό ταξίδι, καλές διακοπές!

exploringgreece.tv

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr