search-button
cross-out

Απίστευτη ιστορία σε ΜΕΘ κορονοϊού: Μητέρα και κόρη νοσηλεύονταν δίπλα δίπλα χωρίς να το ξέρουν- Τι έγινε όταν ξύπνησε η μητέρα

Ορισμένες από τις συγκλονιστικότερες ιστορίες που εκτυλίσσονται στις ΜΕΘ covid των νοσοκομείων. Ο πατέρας που δεν πρόλαβε να δει το νεογέννητο παιδί του...
Απίστευτη ιστορία σε ΜΕΘ κορονοϊού: Μητέρα και κόρη νοσηλεύονταν δίπλα δίπλα χωρίς να το ξέρουν- Τι έγινε όταν ξύπνησε η μητέρα

Μια συγκλονιστική ιστορία από τις νοσηλείες σε ΜΕΘ covid έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

“Νοσηλεύαμε μητέρα με κόρη και συνήλθε πρώτα η μητέρα. Την προχωρήσαμε και το πρώτο πράγμα που μας είπε ήταν ότι “είναι και το παιδί μου άρρωστο, τι κάνει”; Και το παιδί της ήταν… απέναντι αλλά δεν της λέγαμε ότι είναι εκεί διασωληνωμένη! Της λέγαμε ότι πάει καλά, αλλά δεν της λέγαμε ότι ήταν απέναντι γιατί σίγουρα θα αναστατωνόταν όταν θα την έβλεπε”, αναφέρει η διευθύντρια της Α΄ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” Μηλίτσα Μπιτζάνη και προσθέτει:

“Επίσης με έχει συγκλονίσει είναι ότι πολλές φορές εμείς νοσηλεύαμε το ένα μέλος της οικογένειας και το άλλο μέλος νοσηλευόταν σε κάποιο άλλο νοσοκομείο ή σε κάποιον άλλο χώρο. Και ενώ ο δικός μας πήγαινε καλά, μαθαίναμε ότι ο άλλος συγγενής είχε… καταλήξει”.

Ο διευθυντής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Γιάννης Κατσιαδράμης σημειώνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη ΜΕΘ Covid αγγίζει περίπου το 45% στο 424.

Αναφερόμενος σε μια περίπτωση που τον έχει συγκλονίσει λέει: “Θα σας πω το πιο χαρακτηριστικό, αυτό που μου έχει μείνει. Τριανταεπτάχρονος ασθενής αρνητής του εμβολιασμού, γιατί ήταν περίπου στην περίοδο Απριλίου – Μαϊου, ο οποίος διακομίστηκε σε εμάς από άλλο δημόσιο νοσοκομείο λόγω ελλείψεως κλίνης ΜΕΘ, και ο οποίος μετά από ένα μήνα περίπου νοσηλείας – 37 χρονών – απεβίωσε. Το τραγικό είναι ότι μια μέρα πριν τον θάνατό του γεννήθηκε το πρώτο του παιδί και δεν πρόλαβε να το δει”.

Τις παραπάνω μαρτυρίες καταθέτουν γιατροί της πρώτης γραμμής, διευθυντές των ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ύστερα από πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του προέδρου Νίκου Νίτσα στο πλαίσιο του φετινού #εμβολιαΖΩ, της συνεχούς ενημερωτικής εκστρατείας από το 2017 ως σήμερα, υπέρ του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Τα μέλη του ΙΣΘ και επικεφαλής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας περιγράφουν στην κάμερα του #εμβολιαΖΩ και του ΙΣΘ όσα πρωτόγνωρα έζησαν κι έμειναν ανεξίτηλα στις ψυχές τους.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr