search-button
cross-out

Αρσάκειο: “Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι…”- Η ομολογία των νταήδων που κακοποίησαν τον συμμαθητή τους

Οι ανήλικοι νταήδες της τάξης, όπως τους χαρακτηρίζουν άλλοι μαθητές του σχολείου, περιέγραψαν τις βασανιστικές συμπεριφορές τους, ως… "παιχνίδι" και "πλάκα".
Αρσάκειο: “Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι…”- Η ομολογία των νταήδων που κακοποίησαν τον συμμαθητή τους

Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι… “. Με αυτά τα κυνικά λόγια, οι έξι δεκαπεντάχρονοι που έδεσαν με πετονιά τον συμμαθητή τους σε σχολική αίθουσα στο Αρσάκειο, παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ότι επιδίδονταν συστηματικά σε λεκτικό και σωματικό bullying σε βάρος του αγοριού.

Οι νταήδες της τάξης, όπως τους χαρακτηρίζουν άλλοι μαθητές του σχολείου, περιέγραψαν τις βασανιστικές συμπεριφορές τους, ως… “παιχνίδι” και “πλάκα”, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν ήταν οι μόνοι που παρενοχλούσαν τον 15χρονο. Την Μεγάλη Τρίτη, αναμένεται, μαζί με τους γονείς τους, να βρεθούν ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του ιδιωτικού Γυμνασίου, στα πλαίσια της εσωτερικής έρευνας για το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

“… ξέφυγε λίγο η κατάσταση”
“Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς. Τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και τη συγκεκριμένη μέρα και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του 5-6 παιδιά, τον δέσαμε με τη πετονιά αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση”, ισχυρίζονται οι 6 μαθητές στην κατάθεση τους, περιγράφοντας το bullying σε βάρος του συμμαθητή τους ως… πλάκα. Είναι ενδεικτικό ότι όπως αναφέρουν συγγενείς μαθητών, ορισμένοι από τους δράστες, δείχνουν αμετανόητοι, ενώ άλλοι… απειλούν συμμαθητές τους. “Κάποια (από τα παιδιά) δείχνουν μια μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή “γελάς ακόμα;” σε έναν από τους δύο, είπε “ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω”. Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους”, περιγράφει χαρακτηριστικά μητέρα μαθήτριας, ενώ άλλος γονέας αναφέρει: “Πάνε και απειλούν τα παιδιά ότι μην τολμήσεις και μιλήσεις και μην πεις τι έγινε, διότι θα δεις τι θα πάθεις”.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του ενός 15χρονου, Λεωνίδας Κοτσαλής δήλωσε ότι: “Η οικογένεια είναι αναστατωμένη. Με διαβεβαίωσε ρητά ο εντολέας μου ότι δεν έχει κάνει κάτι πολύ σοβαρό. Τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στη τάξη. Λειτουργούν κανονικά. Είναι θετικό αυτό”. Όπως σημειώνει ο δικηγόρος, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την πρώτη στιγμή “να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου, χωρίς να γίνει σίριαλ η συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται ανήλικοι”.

“Είχε ξεκινήσει από πέρυσι λεκτικό bullying”
“Ήταν η ίδια παρέα μαζί με κάποιο άλλο παιδί που δεν είναι πλέον στο σχολείο που είχε ξεκινήσει από πέρυσι λεκτικό bullying. Την κατάσταση αυτή την διαχειριζόμουν εγώ με το σχολείο και με το γιο μου με τις καθηγήτριες και τη διεύθυνση. Αυτά που γίνονται φέτος είναι απόηχος των περυσινών. Από τον Δεκέμβριο βλέπω το παιδί μου με τικ, το οποίο το έχει κάθε φορά που έχει μια ψυχολογική πίεση, το είχε και πέρυσι. Tον ρωτούσαμε τι συμβαίνει στο σχολείο. Δεν μας απέκρυψε κάτι, συμβαίνει κάτι μας είπε αλλά θέλω να το διαχειριστώ μονός μου”, ανέφερε η μητέρα του 15χρονου μιλώντας στον Σκαϊ. Μάλιστα περιγράφει ότι εκτός από τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, υπάρχουν μαθητές στο Αρσάκειο που… υποστηρίζουν τους θύτες.

Ο 15χρονος είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει σιωπηλά τον “εφιάλτη” που βίωνε και να διαχειριστεί μόνος του τους νταήδες. Είναι ενδεικτικό ότι αν δεν υπήρχαν τα σημάδια στο λαιμό από την πετονιά, ο μαθητής δεν θα είχε μιλήσει ποτέ στην οικογένεια του και θα συνέχιζε να υπομένει τον “Γολγοθά” του σχολικού εκφοβισμού.

ΕΔΕ για το… “παιχνίδι” μεταξύ μαθητών
“Οι δάσκαλοι λοιπόν τους είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό, ένα παιχνίδι, παιχνίδι, μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου. Δε συμβαίνει τίποτα απολύτως. Μην αναστατώνεστε”, αναφέρει μητέρα μαθήτριας στο Αρσάκειο, μιλώντας στον Αντ1. Μάλιστα όπως περιγράφουν γονείς, η διεύθυνση του σχολείου λίγες μόλις ημέρες πριν το συμβάν είχε προχωρήσει σε σύσταση στις οικογένειες μαθητών, ζητώντας τους: “μην είστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας για το θέμα του bullying. Θα πρέπει να είστε λίγο πιο ήρεμοι με τα παιδιά σας, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις”.

Παρά την μέχρι πρόσφατα… “χαλαρή” προσέγγιση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, μετά το σάλο που προκάλεσε το σοκαριστικό συμβάν της προηγούμενης Παρασκευής, τα εσωτερικά όργανα του σχολείου, αναμένεται να διεξάγουν έρευνα, τόσο για τις ευθύνες των εμπλεκόμενων μαθητών, όσο και για τυχόν παραλείψεις από καθηγητές που ενδεχομένως είχαν εικόνα για αντίστοιχες συμπεριφορές. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά τη Μεγάλη Τρίτη, όταν πρόκειται να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου.

Καθηγητές “θεατές”
Ναρκωτικά, περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, κάθε λογής πειθαρχικά παραπτώματα και καθηγητές… απλοί θεατές. Τα παραπάνω περιγράφουν ανήσυχοι γονείς μαθητών του σχολείου, δηλώνοντας ότι το συμβάν με την πετονιά δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Ο 15χρονος, φέρεται να έπεφτε συστηματικά θύμα bullying, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με άλλους μαθητές του σχολείου. Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τυλίξουν με πετονιά το αγόρι, οι “νταήδες” του Αρσακείου, είχαν κατεβάσει το παντελόνι σε έναν συμμαθητή τους. “Η επιτήρηση και οι καθηγητές περνάνε, γελάνε και φεύγουνε. Δεν γίνεται τίποτα. Στο Αρσάκειο κάνεις ό,τι θέλεις”, ανέφεραν γονείς μιλώντας στο Mega. “Τους κάνανε συστάσεις, επιπλήξεις, αλλά μέχρι εκεί”, καταγγέλλουν οι γονείς.

Το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής, το συμβάν είχε εκτυλιχθεί δίπλα από γραφείο της διεύθυνσης, όμως κανείς δεν φαίνεται ότι αντιλήφθηκε τι ακριβώς συνέβη. Οι 6 δράστες, πλησίασαν το αγόρι κατά τη διάρκεια διαλείμματος, τον περικύκλωσαν και τον ακινητοποίησαν πριν προλάβει να απομακρυνθεί. Χρησιμοποιώντας μια πετονιά, οι ανήλικοι προσπάθησαν να δέσουν τον 15χρονο σε μια καρέκλα περνώντας την γύρω από το σώμα του. Την ώρα που τύλιγαν το λαιμό του αγοριού με το ελαστικό νήμα, του προκάλεσαν τραύματα, δεν σταμάτησαν όμως το επικίνδυνο “παιχνίδι” τους. Διαπόμπευαν για ώρα τον συμμαθητή τους, γελούσαν, ενώ τον άφησαν δεμένο στην καρέκλα. Στην αίθουσα, βρίσκονταν και άλλα παιδιά, όμως έμειναν απλοί παρατηρητές του σοκαριστικού περιστατικού.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

Χαμός σε σχολείο της Λάρισας: Βρισιές και άγριος καβγάς μπροστά στα παιδιά – Κλήθηκε η αστυνομία
Ελλάδα

Χαμός σε σχολείο της Λάρισας: Βρισιές και άγριος καβγάς μπροστά στα παιδιά – Κλήθηκε η αστυνομία

Ο μεγαλογαιοκτήμονας που κατηγορείται πως βίασε 11χρονη “σπάει” τη σιωπή του:  Όλη η περιοχή γνωρίζει τι γίνεται στο σπίτι εκείνο με τη μητέρα, τον πατριό και τα αδέλφια…
Zina's Blog

Ο μεγαλογαιοκτήμονας που κατηγορείται πως βίασε 11χρονη “σπάει” τη σιωπή του: Όλη η περιοχή γνωρίζει τι γίνεται στο σπίτι εκείνο με τη μητέρα, τον πατριό και τα αδέλφια…

Η τηλεθέαση το βράδυ της Τετάρτης
Τηλεθέαση

Η τηλεθέαση το βράδυ της Τετάρτης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποιοι πήραν αντίγραφα από τις επίμαχες συνομιλίες – Ποιος είναι ο «Σωτήρης» που κόπηκε στο μοντάζ
Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποιοι πήραν αντίγραφα από τις επίμαχες συνομιλίες – Ποιος είναι ο «Σωτήρης» που κόπηκε στο μοντάζ

H τηλεθέαση το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης
Τηλεθέαση

H τηλεθέαση το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες
Newsroom

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

21χρονη καταγγέλλει μεγαλογαιοκτήμονα πως την βίαζε από τα 11 της χρόνια: Είμαι η Κωνσταντίνα. Στα 11 μου ο εργοδότης της μητέρας μου…
Zina's Blog

21χρονη καταγγέλλει μεγαλογαιοκτήμονα πως την βίαζε από τα 11 της χρόνια: Είμαι η Κωνσταντίνα. Στα 11 μου ο εργοδότης της μητέρας μου…

Η «καταιγίδα» αφρικανικής σκόνης γεμίζει νοσοκομεία: «Τοξικό και επικίνδυνο μείγμα»
Ελλάδα

Η «καταιγίδα» αφρικανικής σκόνης γεμίζει νοσοκομεία: «Τοξικό και επικίνδυνο μείγμα»

zinapost.gr