search-button
cross-out

Δίκη για βιτριόλι – Λύτρας: Σε 6 χρόνια η Έφη Κακαράντζουλα θα είναι ελεύθερη

Εν αναμονή της απόφασης για την ποινή της Έφης Κακαράντζουλα - Τι λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την πρόταση του Εισαγγελέα
Δίκη για βιτριόλι – Λύτρας: Σε 6 χρόνια η Έφη Κακαράντζουλα θα είναι ελεύθερη

Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την αγόρευση «καταπέλτη» του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Έφη Κακαράντζουλα που την επόμενη εβδομάδα θα ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την ενοχή της για την αποτρόπαια επίθεση με θειικό οξύ τον Μάιο του 2020 σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Το πρωί της Παρασκευής ο ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, κ. Απόστολος Λύτρας μίλησε στον ANT1 για όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Σχολιάζοντας την αποχώρηση της κατηγορουμένης από τη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του Εισαγγελέας ο κ. Λύτρας είπε πως το έκανε από εκνευρισμό αλλά και γιατί δεν άντεξε να ακούσει αυτά που καταμαρτυρούσε. «Η μεγαλύτερη καταδίκη της ήταν ότι κατάφερε να κάνει την Ιωάννα σύμβολο δύναμης», είπε.

Αναφορικά με το χρόνο παραμονής της κατηγορούμενης στη φυλακή η πρόβλεψη του κ. Λύτρα είναι πώς θα παραμείνει μέσα για 5,5 το πολύ 6 χρόνια. «Mιλάμε για 15 χρόνια κάθειρξη. Θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής, στα 5,5-6 χρόνια θα είναι έξω», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση – Το «λεπτό που άλλαξε τη ζωή της Ιωάννας»

O εισαγγελέας με τη χθεσινή του αγόρευση έδειξε τον δρόμο στο δικαστήριο, εξηγώντας λεπτομερώς κυρίως προς τους ενόρκους, τους λόγους που πρέπει η κατηγορουμένη να καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως η ίδια ζητεί.

«Εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό» κινήθηκε σύμφωνα με τον εισαγγελέα η Έφη Κακαράντζουλα, την οποία περιέγραψε ως τον «καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή».

Ο κ. Μαστραντωνάκης απευθυνόμενος στους ενόρκους αφιέρωσε τα πρώτα 20 λεπτά της αγόρευσής του σε ανάλυση σχετικά με τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης, αφού οι τέσσερις λαϊκοί δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα κληθούν με την ψήφο τους να αποφασίσουν επί αυτού του ζητήματος. Στη συνέχεια, ανέλυσε σε επτά κεφάλαια ολόκληρη την υπόθεση, καταλήγοντας στην κρίση ότι πρέπει να κριθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Την παραμονή της επίθεσης η κατηγορούμενη μετέβη στο σημείο αποφασισμένη για να επιτεθεί με το βιτριόλι στην Ιωάννα. Για λόγο που δεν κατέστη εφικτό, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες της συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα», ξεκαθάρισε ο εισαγγελέας και επικαλέστηκε στη συνέχεια την άδεια που ζήτησε από τη δουλειά της για την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά την αποχώρηση της από το σημείο.

«Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας»
Στο επόμενο κεφάλαιο της πρότασης του εισαγγελέα, το οποίο χαρακτήρισε ως την «ημέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της Ιωάννας», έγινε περιγραφή των όσων συνέβησαν την ημέρα της επίθεσης. «Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά. Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, εκείνη σήκωσε το κεφάλι βυθισμένη στις σκέψεις της, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας».

Ο κ. Μαστραντωνάκης υποστήριξε ότι η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από την επίθεση αυτή απαριθμώντας τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς λόγους και τρόπους, ενώ περιγράφοντας τις μόνιμες βλάβες που υπέστη το θύμα είπε στους δικαστές: «Δεν θυμάμαι ποιές να απαριθμήσω πρώτες από τις τόσες που ακούσαμε από τους γιατρούς της».

Καταλήγοντας ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αφού η κατηγορουμένη «δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη, ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας». Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί κατά τον εισαγγελέα η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να «εξολοθρεύσει την Ιωάννα».

Ο εισαγγελικός λειτουργός κλείνοντας την αγόρευσή του, είπε προς το δικαστήριο: «Η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιόν μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα συνεχιστούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της υπόθεσης, με την απόφαση να αναμένεται σε επόμενη συνεδρίαση.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr