search-button
cross-out

Δολοφονία στη Δάφνη: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη γυναίκα – αράχνη-Φωνές και κατάρες από την οικογένεια του θύματος

Παρέμεινε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που έχει επιβληθεί στους τρεις βασικους κατηγορούμενους για την υπόθεση της δολοφονίας του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013.
Δολοφονία στη Δάφνη: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη γυναίκα – αράχνη-Φωνές και κατάρες από την οικογένεια του θύματος

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που δίκασε εκ νέου την υπόθεση έπειτα από αναίρεση του Αρείου Πάγου, δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό, όπως ζήτησε στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.

Αυτό είχε συνέπεια να παραμείνει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ενώ για το αδίκημα της ληστείας τους είχε επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών.

Η απόφαση του δικαστηρίου να μην μειώσει τις ποινές των τριών καταδικασθέντων προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών τους, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από τη δικαστική αίθουσα, οι οποίοι ξέσπασαν σε φωνές και κατάρες.

12 χρόνια κάθειρξη στη γυναίκα «αράχνη»
Αντίθετα, πιο ευνοϊκή ήταν η κρίση δικαστών και ενόρκων για την μοναδική γυναίκα κατηγορούμενη της υπόθεσης, γνωστή και ως γυναίκα – αράχνη, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να παγίδευσε το θύμα μέσω Facebook. Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και για το αδίκημα αυτό της επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών. Επίσης, καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκισης για το αδίκημα της ληστείας.

Από το Εφετείο, η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε ισόβια για συναυτουργία στη δολοφονία και σε ποινή φυλάκισης συν επιπλέον 12 έτη κάθειρξης για τη ληστεία.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr