search-button
cross-out

Δώρα Ζέμπερη: Νέος δικαστικός «γύρος» σήμερα για την άγρια δολοφονία της εφοριακού

Εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η υπόθεση της βάρβαρης δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’Νεκροταφείο Αθηνών στις 18 Οκτωβρίου του 2017.
Δώρα Ζέμπερη: Νέος δικαστικός «γύρος» σήμερα για την άγρια δολοφονία της εφοριακού

Η δίκη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναβλήθηκε αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να αρχίσει στην αίθουσα του Δευτεροβάθμιου κακουργοδικείου, με δικαστές και ενόρκους να κρίνουν εκ νέου την υπόθεση με κατηγορούμενο τον 62χρονο που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο.

Η νεαρή κοπέλα δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές. Ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες ομολόγησε ότι σκότωσε την άτυχη εφοριακό στην προσπάθειά του να της αρπάξει την τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 62χρονο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα επιβάλλοντας την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των ισοβίων και για τις δύο πράξεις. Επιπλέον, επέβαλε ποινές φυλάκισης για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Το ενδεχόμενο εμπλοκής τρίτων
Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, πάντως, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το έγκλημα να σχετίζεται με τις υποθέσεις που χειριζόταν η εφοριακός στην ΔΟΥ Πειραιά όπου εργαζόταν από το 2013 ως ελεγκτής.

Μεταξύ όσων άλλων είχε υποστηρίξει ο 62χρονος ήταν και πως άγνωστοι του είχαν προσφέρει χρήματα να τραυματίσει την εφοριακό, χωρίς ωστόσο οι ισχυρισμοί του να πείσουν τους δικαστές και τους ενόρκους του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr