search-button
cross-out

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί «παγώνουν» οι έρευνες

Σε προσωρινή παύση μπήκε η έρευνα της υπόθεσης επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, εξαιτίας της αλλαγής σκυτάλης του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Αυτού του είδους οι καθυστερήσεις συμβαίνουν σε αρκετές υποθέσεις, αφού συχνά οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης παίρνουν μεταθέσεις ή προαγωγές ή μετακινούνται σε άλλα τμήματα.
Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί «παγώνουν» οι έρευνες

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” το καλοκαίρι του 2020 ο 17ος τακτικός ανακριτής Ιωάννης Ασπρογέρακας συμπλήρωσε πενταετία στη συγκριμένη θέση, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί -όπως ορίζεται- από άλλο πρόσωπο.

Η δικογραφία της… βιτριολικής επίθεσης σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας από την 35χρονη Ε.Κ. περνάει πλέον σε γυναικεία χέρια. Ο λόγος της καθυστέρησης που σημειώνεται κάθε φορά όταν μια υπόθεση αλλάζει χέρια, δεν είναι άλλος από την ανάγκη μελέτης της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τον προηγούμενο λειτουργό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη αναμένεται η διαβίβαση νέων στοιχείων από τις αστυνομικές αρχές, που προκύπτουν από τα πορίσματα και τους ελέγχους των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι ειδικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έβαλαν στο μικροσκόπιό τους τα κινητά και το λάπτοπ της 35χρονης και ανακάλυψαν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία, μόλις κατάφεραν να ανακτήσουν τα διαγραμμένα αρχεία της.

Για παράδειγμα, στις 16 Μαρτίου η φερόμενη δράστις της επίθεσης είχε αποθηκεύσει τέσσερις φωτογραφίες για τη χρήση του gps tracker, το οποίο στην πορεία τοποθέτησε στο αυτοκίνητο της 34χρονης, ενώ βρέθηκε και αποθηκευμένη φωτογραφία από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει η Ιωάννα. Οι ειδικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανακάλυψαν ότι η 35χρονη επισκεπτόταν το προφίλ της Ιωάννας, αποθηκεύοντας παράλληλα φωτογραφίες της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, λίγες ημέρες πριν από την επίθεση, είχε καταχωρίσει τρεις φωτογραφίες από καταστήματα με περούκες σε Περιστέρι, Αμπελόκηπους και Αθήνα, ενώ στα τέλη Αυγούστου αποκαλύφθηκαν και ίχνη από βιτριόλι στην καμπαρντίνα της.

Ολα τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δυσχεραίνουν τη θέση της 35χρονης, που στο πρώτο στάδιο της υπόθεσης δεν είχε απολογηθεί, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει να απολογηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν θα το επέτρεπε η σωματική και ψυχολογική της κατάσταση.

Αν τα τελευταία στοιχεία που έχουν εισφέρει οι αστυνομικές αρχές στην ανάκριση την οδηγήσουν σε επανεξέταση της στάσης της και θελήσει να απολογηθεί, θα πρέπει προηγουμένως η δικογραφία να έχει μελετηθεί από τη νέα 17η τακτική ανακρίτρια.

Η Ιωάννα
Τη στιγμή που η 35χρονη βρίσκεται στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, η 34χρονη Ιωάννα δίνει τη δική της μάχη, αντιμετωπίζοντας τις πληγές που της άφησε αυτή η επίθεση. Ο δρόμος της αποκατάστασης είναι μακρύς, με την Ιωάννα να αντιμετωπίζει καρτερικά τις συνεχείς εξετάσεις και τα επερχόμενα χειρουργεία. «Εχει ακόμα έναν Γολγοθά μπροστά της. Είναι όμως δυνατό κορίτσι και εμείς είμαστε όλοι δίπλα της και τη στηρίζουμε» δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ο πατέρας της, ενώ ο αδελφός της συμπλήρωσε: «Πρέπει να αισθανθεί καλύτερα, κυρίως ψυχικά».

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Ιωάννα έκανε και την πρώτη ανάρτηση στα social media, αντικαθιστώντας τη φωτογραφία του προφίλ της με έναν πίνακα στον οποίο απεικονίζεται μια ξανθιά γυναίκα να κοιτάζει το πρόσωπό της στον καθρέφτη και σε αυτόν να αντανακλάται ένα πρόσωπο γεμάτο λουλούδια. Η ιστορία της Ιωάννας συγκίνησε ένα 16χρονο κορίτσι από τη Λάρισα, που δημιούργησε τον πίνακα και με τη βοήθεια του αδελφού της τον έδωσε στη μητέρα της Ιωάννας.

Η γιατρός της Ιωάννας και διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, Μαρία Καλλοφώνου, έχει αναφερθεί στα πολλά χειρουργεία που έχει ήδη κάνει η 34χρονη, αλλά και σε όσα έπονται, λέγοντας πάντα ότι «έχει δρόμο μπροστά της». Ωστόσο, αυτό που πάντα επισημαίνει και έχει σημασία για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, είναι πως «αν το έγκαυμα περνούσε στο στόμα ή αν από τη μύτη είχε εισπνεύσει τους ατμούς εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από αυτό».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr