search-button
cross-out

Εύβοια: Η τραγική ιστορία του βοσκού που έχασε τη ζωή του – Πώς τον βρήκαν οι πυροσβέστες

Μια τραγωδία στιγμάτισε για άλλη μια φορά την Εύβοια η οποία μετρά τον πρώτο νεκρό από την κακοκαιρία «Μπάλλος» - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο άνθρωπος που βρήκε νεκρό τον 69χρονο βοσκό
Εύβοια: Η τραγική ιστορία του βοσκού που έχασε  τη ζωή του – Πώς τον βρήκαν οι πυροσβέστες

Στα Νέα Στύρα ζούσε τα τελευταία έξι χρόνια ο 69χρονος βοσκός που βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από την πολύωρη επιχείρηση εντοπισμού του που ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης οπότε και ενημέρωσε τις αρχές ότι κινδυνεύει.

«Ήταν καλός άνθρωπος, μιλούσαμε καθημερινά. Ασχολείτο με τον γιό του, είχαν μια μικρή φάρμα και προσπαθούσαν να φτιάξουν τη ζωή τους μετά από κάτι γεγονότα οικογενειακά. Μιλήσαμε το πρωί και το βράδυ έμαθα ότι αγνοείται» είπε στο Newsbomb.gr ο Νίκος Δρακογιάννης, αντιδήμαρχος της κοινότητας στην οποία έχασε τη ζωή του ο άτυχος βοσκός.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η επιχείρηση για τον εντοπισμό του διεκόπη το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή καθώς στην περιοχή ξέσπασε βροχή και υπήρχε κίνδυνος να παρασύρουν τα νερά και τους διασώστες καθώς «η περιοχή είναι πολύ δύσβατη».

«Τον είχε εντοπίσει το ελικόπτερο και επειδή ήξερα την περιοχή πήγα με τους ανθρώπους για να τους βοηθήσω. Είχε σφηνώσει μέσα σε κάτι δέντρα, ο μισός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και ο μισός έξω. Είχε πάει να δει τα ζώα του, δεν ήξερε το μέρος και τον πήρε το ποτάμι» είπε από την πλευρά του στο Newsbomb.gr ο κ. Βαγγέλης Περήφανος, ο άνθρωπος που βοήθησε καθοριστικά τους πυροσβέστες να εντοπίσουν τον άτυχο 69χρονο βοσκό.
newsbomb.gr: Μαρτυρία για τον βοσκό στην Εύβοια: Τον βρήκαμε σφηνωμένο σε δέντρα

Στην επιχείρηση αναφέρθηκε και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Περιφέρειας Στερέας Ελλάδας, Νίκος Μπάλσης, ο οποίος εξήγησε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο 69χρονος επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του μια «ιρλανδική διάβαση». «Ήταν μια απότομη ρεματιά, μια ιρλανδική διάβαση που πέρασε ο συμπολίτης μας που οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Ήταν μια απότομη ρεματιά, υπήρχε μια δυσκολία αλλά καταφέραμε να ανασύρουμε τη σορό με τη συνδρομή όλων των δυνάμεων» είπε στην κάμερα του Newsbomb.gr.

newsbomb.gr: Διοικητής Πυροσβεστικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον άτυχο βοσκό στην Εύβοια

O 69χρονος που είχε καλέσει σε βοήθεια λόγω των καιρικών φαινομένων, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης, βρέθηκε νεκρός στην περιοχή των Τσακαίων της Εύβοιας.

Νωρίτερα, είχαν βρεθεί κομμάτια του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια που δείχνουν πως το όχημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

newsbomb.gr: Εύβοια: Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν την σορό του άτυχου βοσκού

«Ο βοσκός βρισκόταν στην ένωση των δύο δρόμων κοντά στο παραλιακό μέτωπο των Τσακαίων, όταν κάλεσε την Πυροσβεστική, χωρίς καν να προλάβει να αναφέρει τα στοιχεία του, είπε: “με παρασέρνει το ρέμα χρειάζομαι βοήθεια” και χάθηκε το σήμα. Ήταν μέσα στο όχημά του όταν έκανε την κλήση, λίγα μέτρα μακριά καταλήγει το ρέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίων κυρία Μαρία Ρούπα στο Newsbomb.gr.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr