search-button
cross-out

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα της μετάλλαξης σε Κρήτη και Αττική

Τα «ορφανά» κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε Αττική και Κρήτη ανησυχούν τους ειδικούς
Κορονοϊός: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα της μετάλλαξης σε Κρήτη και Αττική

Ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός «ορφανών» κρουσμάτων μεταλλαγμένου κορονοϊού στην Ελλάδα –  όπως αυτών που εντοπίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία – στην Αττική και την Κρήτη. Πρόκειται για κρούσματα που εντοπίστηκαν «εντός της κοινότητας» και όχι μέσω των πυλών εισόδου της χώρας και αυτό το στοιχείο είναι ακριβώς που προκαλεί ανησυχία στον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες αρχές. Αν οι φόβοι επιβεβαιωθούν, τότε αυτό σημαίνει ότι ο μεταλλαγμένος ιός υπάρχει και πολλαπλασιάζεται μέσω διασποράς στη χώρα μας, όσο κι αν τα κρούσματα είναι λίγα.

Πρόκειται για 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταλλαγμένου κορονοϊού, ένα στην Αττική και ένα στην Κρήτη από τα συνολικά 26 που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα. Τα κρούσματα βεβαίως έχουν τεθεί σε καραντίνα. Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει σε 1.500 αλληλουχίσεις γονιδιώματος (DNA) προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα για τα μεταλλαγμένα κρούσματα..

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr