search-button
cross-out

Κρήτη- Ανοίγουν στόματα για τον 66χρονο λυράρη που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονου αγοριού: Να μιλήσουν όλοι…

Νέες καταγγελίες για τον 66χρονο λυράρη που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Κρήτη- Ανοίγουν στόματα για τον 66χρονο λυράρη που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονου αγοριού: Να μιλήσουν όλοι…

Σοβαρές υπόνοιες ότι ο 11χρονος από την Κρήτη δεν ήταν το μόνο θύμα του λυράρη εκφράζει η πλευρά του θύματος, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα των Αρχών. «Να μιλήσουν όλοι όσοι γνωρίζουν και να μη φοβηθούν. Τα στόματα πρέπει να ανοίξουν», διαμηνύει μέσω της Realnews η οικογένεια, ζητώντας προσεκτικό χειρισμό της υπόθεσης, ώστε να μην υπάρξει δευτερογενής θυματοποίηση του ανηλίκου.

«Σίγουρα υπάρχει ο φόβος του στιγματισμού στο να βγουν και να μιλήσουν άλλα θύματα. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να οδηγήσει σε ατιμωρησία. Πρόκειται για μια “δεμένη” υπόθεση, καθώς από την πρώτη στιγμή το 15χρονο σήμερα παιδί έχει δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αστυνομικοί για να προχωρήσουν την έρευνα», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Κοκοσάλης, ενώ προσθέτει ότι «δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις, νέες συλλήψεις και καταγγελίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος λυράρης είναι ένας ιδιαίτερα χειριστικός άνθρωπος, που ήξερε πώς να χειραγωγήσει και να προσεγγίσει εν προκειμένω το θύμα του. Είναι ενδεικτικό, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ότι επί δύο χρόνια, από το 2018 έως και το 2020, ασκούσε ψυχολογική πίεση στο ανήλικο παιδί, πριν τελικά το βιάσει κατ’ εξακολούθηση και το διασύρει σε τρίτα πρόσωπα μέσω του διαδικτύου.

 
Το μαρτύριο
Όπως προκύπτει, ο δράστης προσέγγισε το ανήλικο το 2018 και κατ’ εξακολούθηση προέβαινε σε προτάσεις και χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα εις βάρος του. Μέχρι που το 2020 κατάφερε να βιάσει τον 11χρονο και να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Υπό το καθεστώς απειλών, όπως κατήγγειλε το παιδί, που τότε βρισκόταν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, οι αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος του από τον λυράρη συνεχίστηκαν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023 σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, από το 2020 ο δράστης εξανάγκαζε τον ανήλικο να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο με γυμνό περιεχόμενο, το οποίο έστελνε σε τρίτα άτομα μέσω των social media με προφίλ που είχε δημιουργήσει εξ ονόματος του ανηλίκου και χωρίς τη θέλησή του.

Μάλιστα, από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023, είχε κανονίσει συναντήσεις με διάφορους άνδρες, προκειμένου ο ανήλικος να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους. Μέχρι στιγμής, από την αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί ένας γιατρός με την ειδικότητα του ουρολόγου σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο οποίος συναντήθηκε με τον ανήλικο, αλλά δεν προχώρησε σε γενετήσια πράξη μαζί του.

Οι υπόλοιποι δράστες, τους οποίους έχει καταγγείλει το παιδί ότι το βίασαν, δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό τριών ακόμη ατόμων. Πρόκειται για άνδρες που έκλεισαν ραντεβού με τον ανήλικο για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του. Οι δύο από αυτούς πήγαν στο ραντεβού με αγροτικά οχήματα, ενώ ο τρίτος φέρεται να προσπάθησε να σβήσει κάθε ίχνος του, αφού δεν εντοπίστηκε το προφίλ του.

Πέραν των παραπάνω εφαρμογών στα social media, ο 66χρονος λυράρης -ο οποίος κάνει λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του και αρνείται τις κατηγορίες- είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ στο Ιnstagram, μέσω των οποίων συνομιλούσε με άλλους χρήστες ή ανάγκαζε τον ανήλικο να το πράττει, αποστέλλοντας και σε αυτούς πορνογραφικό υλικό. Με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, ο λυράρης βαρύνεται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιόν τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη
Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές του 66χρονου βρίσκονται στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που «χτενίζουν» όλα τα στοιχεία από τα ψεύτικα προφίλ του δράστη, σε διάφορες πλατφόρμες, με φωτογραφίες του ανηλίκου, μέσω των οποίων ο λυράρης «ψάρευε» υποψήφιους πελάτες και διακινούσε πορνογραφικό υλικό. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεκάδες άτομα φαίνεται ότι είχαν επαφές με τον ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ και έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους. Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι είναι θέμα ημερών να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για άλλους.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και άλλη μία υπόθεση που αφορά τον 66χρονο. Συγκεκριμένα, ο λυράρης είχε απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί πως αντάλλασσε μηνύματα με ανήλικη. Η σχετική δικογραφία είχε σχηματιστεί μήνες πριν και ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε -ως προς τις επικοινωνίες του με το παιδί- ότι το κινητό το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος. Η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει δικαστικά, λόγω προβλημάτων υγείας του 66χρονου. Ωστόσο, τώρα, αναμένεται να εξεταστεί υπό διαφορετικό πρίσμα.

Η χειραγώγηση
Αυτό που έχει προκαλέσει ανατριχίλα στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 66χρονος φέρεται να καθοδηγούσε τον ανήλικο στον σκοτεινό χώρο του διαδικτύου και στις σελίδες γνωριμιών. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ήλεγχε πλήρως την προσωπικότητα του ανηλίκου, ο οποίος όχι μόνο δεν αντιδρούσε, αλλά ένιωθε πως για ό,τι αποτρόπαιο του συνέβαινε ευθυνόταν ο ίδιος.

Το 15χρονο σήμερα αγόρι φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως ο 66χρονος του ασκούσε διαρκή πίεση και τον καθοδηγούσε για το τι να γράφει στα μηνύματά προς τους άλλους χρήστες και τι να τους απαντά όταν η συζήτηση πήγαινε στα χρήματα για το κλείσιμο των ραντεβού. Μάλιστα, του υποδείκνυε τι ποσά να ζητά κάθε φορά, ώστε να λαμβάνει και ο ίδιος το μερίδιο που του αναλογούσε.

Το ραντεβού με τον γιατρό
Σημειώνεται ότι εις βάρος του 46χρονου γιατρού, που είχε κλείσει ραντεβού με τον ανήλικο, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Η ακριβής περιγραφή του 15χρονου για το ακριβό αυτοκίνητο, το ρολόι αλλά και τα ρούχα που φορούσε ο γιατρός φαίνεται ότι οδήγησαν στον εντοπισμό του. Μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, οι Αρχές εντόπισαν από κάμερες ασφαλείας το αυτοκίνητο που ταίριαζε στην περιγραφή του παιδιού και, μέσω ταυτοποίησης των πινακίδων, οδηγήθηκαν στον γιατρό, που έχει ήδη τεθεί σε αργία για έναν μήνα από την υπηρεσία του με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου. Το προφίλ του 66χρονου μουσικού έχει κατακλυστεί από υβριστικά και απειλητικά μηνύματα, με τους χρήστες να τον «καταδικάζουν σε θάνατο». Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής (ΠΣΚΚΜ) «καταδικάζει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις από οποιονδήποτε κι αν γίνονται και τις θεωρούμε τη χειρότερη μορφή εγκλήματος που μπορεί να διαπράξει κάποιος». Από την πλευρά τους, συγγενείς του 66χρονου που τον στηρίζουν κάνουν λόγο για καταδίκη πριν «καλά-καλά κριθεί από τη Δικαιοσύνη» και υποστηρίζουν ότι είναι αθώος. Στο χωριό του, πάντως, οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Η οργή τους ξεχειλίζει, ενώ όλοι μιλούν για έναν άνθρωπο φαινομενικά ήσυχο.

Προφυλακίστηκε
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 66χρονος λυράρης από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση του ανηλίκου. Ο ίδιος δήλωσε αθώος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, αλλά και ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης στην όλη υπόθεση. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του στην απολογία του, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, δεν έπεισαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα, όπου και του επιβλήθηκε η σχετική ποινή.

enikos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr