search-button
cross-out

Λάρισα: Γέννησε και πέταξε στα σκουπίδια το βρέφος της – Βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι

Νέα στοιχεία για το βρέφος στη Λάρισα που βρέθηκε νεκρό, θαμμένο σε χωράφι. Τι υποστηρίζει η 38χρονη μητέρα που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης…
Λάρισα: Γέννησε και πέταξε στα σκουπίδια το βρέφος της – Βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι

Η ανατριχιαστική υπόθεση με το νεκρό βρέφος έχει συνταράξει τη Λάρισα, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να ρίξουν άπλετο φως, στα όσα έγιναν. Η 38χρονη γυναίκα που γέννησε το αγγελούδι, υποστήριξε στους γιατρούς ότι δεν είχε καταλάβει πως ήταν έγκυος. Είπε ότι γέννησε το μωρό στο μπάνιο του σπιτιού της, στην Ελασσόνα και το πέταξε κατευθείαν στα σκουπίδια. Αμέσως μετά έσπευσαν συγγενείς της, που έσκαψαν και έθαψαν το νεκρό βρέφος σε χωράφι ιδιοκτησίας τους.

Η 38χρονη γέννησε στις 8 Μαρτίου του 2023, στο μπάνιο του σπιτιού της, στα Καλύβια Ελασσόνας. Όπως υποστήριξε σε γιατρούς του νοσοκομείου Λάρισας, το αγγελούδι ήταν νεκρό και η ίδια το πέταξε στα σκουπίδια. Ειδοποίησε συγγενείς της και εκείνοι ανέλαβαν να το θάψουν σε δικό τους αγροτεμάχιο, περίπου δύο χιλιόμετρα από το σπίτι της γυναίκας.

Οι αστυνομικοί που έκαναν εκταφή του παιδιού, διαπίστωσαν πως το νεκρό βρέφος ήταν αρτιμελές, ενώ όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, διαπιστώθηκε μακροσκοπικά «διάρρηξη της κεφαλής καθώς και πρώιμα σηπτικά φαινόμενα». Επιπλέον διαπιστώθηκαν «στοιχεία εμβροχής στη ραχιαία χώρα, στην εμπρόσθια επφάνεια μηρών, στα πέλματα και στις παλάμες που πιθανόν να παραπέμπουν σε ενδομήτριο θάνατο».

Όπως διαπιστώθηκε η 38χρονη κυοφορούσε το έμβρυο 28 με 30 εβδομάδες. Παρόλα αυτά, η ίδια είπε στους γιατρούς ότι δεν είχε καταλάβει πως ήταν έγκυος. Υποστήριξε πως όταν έσπασαν τα νερά η ίδια δεν έβαλε στο μυαλό της, αυτό που θα ακολουθούσε.

Η 38χρονη πήγε στο νοσοκομείο και οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διαπίστωσαν ότι η αιμορραγία της, προερχόταν από τοκετό και ότι η 38χρονη αντιμετώπιζε κινδύνους με αφορμή τη σηπτική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Έτσι, αποφάσισαν την εισαγωγή της, στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας όπου παραμένει νοσηλευόμενη σε σοβαρή κατάσταση.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του βρέφους ενώ αναμένονταν οι οικείοι να κληθούν για να καταθέσουν, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να απαντηθεί και το ερώτημα γιατί προχώρησαν στην εν κρυπτώ ταφή του νεογέννητου.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr