search-button
cross-out

Με ψυχολογικά προβλήματα ο αγρότης από τη Μεσσηνία που ήθελε να “ανατιναχθεί” στον Αγνωστο Στρατιώτη- Αφησε μανιφέστο

Μέχρι και ...."Μανιφέστο" όπου εξηγούσε τους λόγους του "απονενοημένου διαβήματός" του να "ανατιναχθεί" μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, είχε αφήσει ο 58χρονος αγρότης
Με ψυχολογικά προβλήματα ο αγρότης από τη Μεσσηνία που ήθελε να “ανατιναχθεί” στον Αγνωστο Στρατιώτη- Αφησε μανιφέστο

Μέχρι και ….”Μανιφέστο” όπου εξηγούσε τους λόγους του “απονενοημένου διαβήματός” του να “ανατιναχθεί” μπροστά από το Μνημείο Του Αγνώστου Στρατιώτη, είχε αφήσει ο 58χρονος αγρότης, ο οποίος αναστάτωσε τη Δευτέρα το πρωί, το Κέντρο της Αθήνας. Ο αγρότης από τη Μεσσηνία είναι προφανές ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είναι γνωστός εξ αυτού του λόγου στις αρχές.

Ο 58χρονος είχε ετοιμάσει νέο “μανιφέστο”, για το λόγο που σκόπευε ν΄ “ανατιναχθεί”

Μετά τη σύλληψη του 58χρονου Μεσσήνιου αγρότη, κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σακίδιο του, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα νέο “μανιφέστο” με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίος αποπειράθηκε να ανατιναχθεί μπροστά από το Μνημείο Του Άγνωστου Στρατιώτη.

1. κλοπή αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου
2. κλοπή οικοδομικής αδείας υλοποίησης σχεδίου κλοπής οικοπέδου
3. ιαματική και λοιπές πηγές του ποταμού Παμίσου
4. ιστορικό δένδρο ο πλάτανος του Αγίου Φλώρο

Τι συνέβη το πρωί μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο αγρότης, με καταγωγή από τον Άγιο Φλώρο Μεσσηνίας, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, έφθασε με το αγροτικό του Δ.Χ. στη Λεωφόρο Αμαλίας, “καβάλησε” το πεζοδρόμιο και έφτασε μέχρι σχεδόν του μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Ο άνδρας αφού έκανε “ντου” με το ΙΧ του και αιφνιδίασε ακόμη και τους Ευζώνους οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, άρχισε να φωνάζει πως θα ανατιναχθεί, δείχνοντας τα μπιτόνια και τις φιάλες υγραερίου που είχε στο πίσω μέρος του αγροτικού του.

Στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ παρ΄όλο που τελικά δεν βρέθηκε κάποιος μηχανισμός, ενώ αποδείχτηκε πως η φιάλες ήταν σχεδόν άδειες και τα μπιτόνια είχαν μέσα νερό.

Ο αγρότης σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ πάνω στο όχημά του είχε γράψει, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως “ιστοριογράφος”, “λαϊκό δικαστήριο” και “ιαματικές πηγές”.

Σύμφωνα με την σελίδα που διατηρεί ο 58χρονος στο Facebook, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, από το 2007 με αίτηση που είχε καταθέσει προς τον τότε πρωθυπουργό της χώρας κ. Κώστα Καραμανλή, έχει ξεκινήσει να “γράφει την ιστορία του τόπου του“, όπου κάθε τι νεότερο στοιχείο το αντλεί μέσα από την καθημερινότητα του.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Ι.Κ. είχε εκδώσει το δικό του Μανιφέστο, δηλώνοντας “Ιστοριογράφος” και επιθυμεί να ξαναγράψει τα “Ιστορικά Χρονικά΄” των 400 χρόνων Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης.

“Αντλώ στοιχεία από το βιβλίο της ιστορίας του Αγίου Φλώρου και προσθέτω τις εμπειρίες μου από τα 22 χρόνια αιματηρού και αδυσώπητου πολέμου που διεξάγω, για να καταλάβεις καλά τι λέω θα πρέπει να διαβάσεις όλα τα έγγραφα που έχω στη κατοχή μου ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ”.

Όπως αναφέρει στα ακαταλαβίστικα κείμενα του ο 58χρονος από το 1995 έχει καταθέσει αίτηση χορήγησης οικοδομικής άδειας για ένα οικόπεδο που διατηρεί κοντά στις ιαματικές πηγές στον αρχαίο ναό Παμίσου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το οικόπεδο όπως υποστηρίζει προσπαθούν με τεχνάσματα να του το πάρουν οι Τούρκοι:

“Πρώτο διαμάντι είναι η ιαματική πηγή, δεύτερο ξεχωριστό διαμάντι είναι ο αρχαίος Ναός Παμίσου, τρίτο στη σειρά είναι η πηγή που πηγάζει μπροστά από το οικόπεδο μου. Πάρα πολλές άλλες πηγές υπάρχουν και καθεμία είναι και ένα ξεχωριστό διαμάντι. Τις πηγές λοιπόν αυτές οι Τούρκοι δεν τις απελευθέρωσαν ποτέ, αντίθετα τις κρατούν αιχμάλωτες και για να απολαύσουν οι έλληνες τον πλούτο που πηγάζει από αυτές πρέπει να τις απελευθερώσουμε. Όταν το 1988 απέκτησα ένα οικοπεδάκι πλησίον της ιαματικής πηγής, οι Τούρκοι που κρατούν αιχμάλωτες όλες τις πηγές μου, επιτέθηκαν με σκοπό να με δολοφονήσουν και να μου κλέψουν το οικοπεδάκι.

540 χρόνια στοίχημα ήταν το 2000 χρονιά που μου κλέψανε την άδεια. Για τον Τούρκο η κλοπή του οικοπέδου αυτού. Προσπάθησαν να μπουν μέσα στο μυαλό μου και να κάνω πράγματα που αυτοί ήθελαν. Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι ώστε όχι μόνο δεν μπήκαν στο μυαλό μου αυτοί άλλα μπήκα εγώ μέσα στο δικό τους και κατάλαβα τι μας κάνουν και που ως Έθνος μας οδηγούν σε πλήρη αφανισμό των Ελλήνων και αποικισμό της χώρας με αλλόθρησκους, Δήμαρχε με την παρούσα σου καταθέτω τοπογραφικό να μου βεβαιώσεις τους όρους δόμησης του οικοπέδου μου. Σεπτέμβριος 1995 κατέθεσα πρώτη αίτηση χορήγησης οικοδομικής άδειας και Σεπτέμβρη του 2013 κλείνουμε 18 χρόνια που το Ελληνικό Δημόσιο μου χρωστάει την άδεια μου, δήμαρχε σύμφωνα με τα έγγραφα μου είσαι άριστος γνώστης της υποθέσεως μου”.

Ο παρ΄ ολίγον “καμικάζι – αυτοκτονίας”, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κατόπιν εισαγγγελικής εντολής μεταφέρθηκε σε δημόσια ψυχιατρική δομή, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Στην ανακοίνωσή της για το συμβάν, η Γ.Α.Δ.Α αναφέρει τα εξής:

“Σχετικά με περαστικό που έλαβε χώρα, πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ανακοινώνεται ότι έχει προσαχθεί 58χρονος ο οποίος με εισαγγελική παραγγελία οδηγείται σε νοσοκομείο της Αττικής.”.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr