search-button
cross-out

Μονή Πετράκη – Ιερέας με καυστικό υγρό: Ήθελα να τους αφήσω σημάδια για να το θυμούνται

«Ήθελα να τους αφήσω σημάδια που θα τα θυμούνταν για καιρό» απάντησε στους αστυνομικούς ο 37χρονος Αρχιμανδρίτης όταν τον ρώτησαν γιατί επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και τρία ακόμα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.
Μονή Πετράκη – Ιερέας με καυστικό υγρό: Ήθελα να τους αφήσω σημάδια για να το θυμούνται

Ο ιερέας που συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/6) στο «Δρομοκαΐτειο» προκειμένου να εξεταστεί εάν πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα υγείας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. Εκεί ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (24/6) επέστρεψε και πάλι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα. Έτσι από το βράδυ της Πέμπτης (24/6) κρατείται στο 7ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου σε κελί των γυναικείων κρατητηρίων.

«Ήθελα να τους αφήσω σημάδια»

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την προανακριτική διαδικασία, μίλησαν μαζί του και παρότι στην αρχή ήταν αρνητικός να πει κάτι, γρήγορα αναφέρθηκε στην απόφαση του να ρίξει το καυστικό υγρό στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου. «Ήθελα να τους εκδικηθώ. Να κάνω κάτι που θα το θυμούνται για καιρό. Ήθελα να τους αφήσω σημάδια» είπε στους αστυνομικούς ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

 

Τα δανεικά και… «αγύριστα»

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις γύρω από το βίο και την πολιτεία του 37χρονου ιερέα που φαίνεται να έχει καταχραστεί και χρήματα από ενορία στο χωρίο της Αγίας Βαρβάρας της Ημαθίας δεν έχουν τελειωμό. Το 2016 έφυγε από την Ημαθία και πήγε στις Σέρρες, στο χωριό Φλάμπουρο από όπου κατάγεται. Εκεί έμενε μαζί με την μητέρα του η οποία, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής είναι μια πολύ καλή γυναίκα που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Ο ιερέας που επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα, ξεκίνησε κι εκεί να προκαλεί με τις ενέργειες του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που δημιούργησε προβλήματα. Όπως και στην Αγία Βαρβάρα της Ημαθίας έτσι και στο Φλάμπουρο Σερρών ζητούσε συχνά δανεικά από κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες πήρε 500 και 1000 ευρώ από δύο χήρες γυναίκες, οι οποίες όταν του ζήτησαν να τους επιστέψει τα χρήματα, αυτός τους επιτέθηκε. Όσον αφορά τώρα για το ποσό των 27.000 ευρώ που φέρεται να είχε πάρει από τα χρήματα που διέθεσε η Μητρόπολη Βέροιας στην ενορία που λειτουργούσε πριν το 2016, ο 37χρονος ιερέας έλεγε στους συγχωριανούς του ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης, καθώς τον κυνηγούσε ο ψάλτης της εκκλησίας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr