search-button
cross-out

Μονή Πετράκη: Τους ράντισε με δυο λίτρα καυστικό υγρό – Αγόρασε το «βιτριόλι» από το internet

Σοκάρει η περιγραφή των όσων έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης (23.06.2021) στη Μονή Πετράκη όταν ένας ιερέας από τη Βέροια άρχισε να «ραντίζει» με καυστικό υγρό τους πάντες γιατί τον είχαν καταδικάσει σε καθαίρεση! Συγκλονίζει η περιγραφή ενός από τα θύματα, του Μητροπολίτη Άρτας, Καλλίνικου.
Μονή Πετράκη: Τους ράντισε με δυο λίτρα καυστικό υγρό – Αγόρασε το «βιτριόλι» από το internet

Το αδιανόητο και πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη αφήνει πίσω του επτά τραυματίες, άλλους πιο σοβαρά και άλλους πιο ελαφρά. Και τον ιερέα που έκανε την επίθεση να ζητά «μισή» συγγνώμη μέσω του δικηγόρου του. «Μισή» συγγνώμη για τον τραυματισμό επτά Μητροπολιτών και τριών “λαϊκών” και ενώ τα θύματα είναι στο νοσοκομείο, ένα εκ των οποίων είναι διασωληνωμένο!

Η πλευρά του ισχυρίζεται τώρα ότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας, πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πριν από 1,5 μήνα. Επιμένει, όμως, ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση (!). Και είχε αγοράσει το καυστικό υγρό από το internet αλλά η εταιρία «του είπε ότι δεν μπορούσε να βλάψει. Είχε δε προαναγγείλει τα πάντα μέσα από ανάρτηση στο Facebook. “Δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις”, είχε γράψει. Και έτσι πήγε στη Μονή Πετράκη με δυο μπουκάλια καυστικό υγρό… 

Τους έσωσαν οι μάσκες και τα ράσα

Σοκαριστικά είναι τα όσα περιέγραψε ένα από τα θύματα της επίθεσης με το καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη: του Μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικου, του μοναδικού που έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς τα τραύματά του από το καυστικό υγρό δεν είναι σοβαρά. Έχει βλάβες στο δέρμα αλλά οι γιατροί είπαν πως δεν είναι βαθιές.

«Καθόμασταν στη σειρά στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων για λόγους Covid. Είχαμε φτιάξει μια σειρά με αποστάσεις οι μητροπολίτες που δικάζαμε. Από κάτω στα έδρανα, απέναντί μας, ήταν ο γραμματέας του δικαστηρίου και από την άλλη πλευρά ο δράστης με τους 3 δικηγόρους του», περιέγραψε ο Μητροπολίτης Άρτας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση, σηκώθηκε όρθιος στο έδρανο και από μια τσάντα που είχε κοντά του, έβγαλε ένα μπουκάλι γυάλινο με καφέ υγρό. «Όπως το είδα από μακριά, ίσως ήταν δυο λίτρα», είπε ο κ. Καλλίνικος και πρόσθεσε πως πριν την επίθεση, ο δράστης ρώτησε τους Μητροπολίτες «σας είπε ο (Μητροπολίτης) Βεροίας να με καθαιρέσετε;». Και κρατώντας το μπουκάλι με τα δυο του χέρια, άρχισε να «ραντίσει» το χώρο και να «βρέχει» με καυστικό υγρό όσους βρίσκονταν εκεί!

«Έκανε κυκλικές κινήσεις, «ράντιζε» το προεδρείο» είπε ο Μητροπολίτης Άρτας, σημειώνοντας πως καθώς οι ιερείς φορούσαν μάσκες και τα ράσα τους, τα μοναδικά σημεία που είχαν «ελεύθερα» ήταν τα χέρια και τα μάτια τους.

«Όταν είδα ότι το υγρό που έπεσε στον πατέρα Σεβαστιανό έγινε κόκκινο πάνω στα ράσα του, κατάλαβα ότι είναι καυστικό. Με έκαιγαν ήδη τα μάτια μου. Άρχισα να τρέχω για να ρίξω νερό στο πρόσωπό μου», περιέγραψε.

Για το πρωτοφανές περιστατικό που έζησε μέσα στη Μονή Πετράκη μίλησε στην ΕΡΤ και άλλο ένα θύμα: ο συνήγορος του ιερομόναχου στο Συνοδικό Δικαστήριο, Γ. Τζήκας. Είναι κι εκείνος ένα από τα θύματα της επίθεσης, αφού έχει ελαφρά τραύματα.

«Είχαμε αναλάβει την υπεράσπισή του. Ήταν πρωτοφανές αυτό που ζήσαμε. Στη συνεργασία που είχαμε πριν τη δίκη δεν είχαμε πρόβλημα. Ήταν συνεργάσιμος. Στη χθεσινή διαδικασία μόλις άκουσε κάποια έκφραση του προεδρεύοντος που δεν του άρεσε, ρώτησε την έδρα εάν ήταν “μιλημένοι εναντίον του” από τον Μητροπολίτη Βέροιας και ήταν προκατειλημμένοι. Λαμβάνοντας αρνητική απάντηση ξαναρώτησε ψύχραιμα και στη δεύτερη αρνητική απόφανση έβγαλε τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει το χώρο με το καυστικό υγρό» περιέγραψε ο Γ. Τζήκας.

Κατά τον ίδιο, ευτυχώς που φόραγαν τα ράσα τα οποία κάηκαν οι Μητροπολίτες «αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα».

Χθες δικαζόταν για την υπόθεση ναρκωτικών καθώς και για άλλες υποθέσεις οικονομικής φύσεως και διαπληκτισμού από τις περιοχές που λειτουργούσε. Προς το παρόν τελούσε σε αργία μέχρι την έκδοση της απόφασης, σημείωσε ο δικηγόρος.

Είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας: Χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας

Αυτή την άποψη εκφράζει ο δικηγόρος του δράστη, Α. Θεοδωρόπουλος, που μίλησε στην ΕΡΤ. Είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε την υπεράσπιση του ιερέα από τη Βέροια μετά την επίθεση και αφού θύματα είναι οι δυο άνθρωποι που τον υπερασπίζονταν στο Συνοδικό Δικαστήριο!

«Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας» τόνισε ο Α. Θεοδωρόπουλος και ζήτησε «συγγνώμη» εκ μέρους του εντολέα του. Αλλά (όταν μίλησε στον ΣΚΑΙ ο κ. Θεοδωρόπουλος) έγινε σαφές ότι η «συγγνώμη» ήταν μισή γιατί ο δράστης επιμένει ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση (!) και πως δεν έχει καταλάβει γιατί καταδικάστηκε.

Ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης στη Μονή Πετράκη είχε αγοράσει από μια εταιρία, μέσω internet, το καυστικό υγρό. Αλλά, κατά τον δικηγόρο του, του είχαν πει ότι δεν… βλάπτει. Ότι το καυστικό υγρό που παρήγγειλε, δεν βλάπτει… «Δεν ήξερε ότι θα έκανε κακό, μια χημική ουσία ζήτησε» είπε ο Α. Θεοδωρόπουλος για τον πελάτη του…

Ο δράστης, ισχυρίστηκε ο συνήγορός του, δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

Κατά τον Α. Θεοδωρόπουλο, ο ιερέας – δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη είχε ενημερώσει την Αρχιεπισκοπή, τον Μητροπολίτη Βέροιας και τους πολίτες της ενορίας του ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα και πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων στην κλινική των Σερρών.

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, και λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί», είπε ο δικηγόρος του.

«Ήθελε το βιτριόλι για τον εαυτό του»

Πρόσθεσε ότι ο ιερέας από τη Βέροια δεν είχε περάσει πρόσφατα από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. «Έχει το ακαταλόγιστο ως ποινικός δράστης», είπε και πρόσθεσε πως του εκμυστηρεύτηκε πως το καυστικό υγρό το προόριζε για τον εαυτό του.

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς», τόνισε ο Α. Θεοδωρόπουλος.

«Θα αποδείξουμε το λόγο για τον οποίο βγήκε εκτός εαυτού», είπε ο συνήγορος του ιερέα και αναφέρθηκε στην υπόθεση περί ναρκωτικών στην οποία ενεπλάκη το 2018, η οποία ποινικά είχε κλείσει και δεν είχε σχέση ενώ αναφέρθηκε τους ισχυρισμούς του ιδίου ότι ήταν σκευωρία.

Για τις αναρτήσεις του ότι «δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις», είπε ότι δεν τις γνωρίζει αλλά είπε αυτό αποδεικνύει την ψυχιατρική του διαταραχή. «Δεν έχει σώας τας φρένας», κατέληξε.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr