search-button
cross-out

Πάτρα: Δείτε τις δέκα διαφορετικές εκδοχές για το πανάκι της Ίριδας που έχει παρουσιάσει η οικογένεια Πισπιρίγκου

Η Ίριδα ήταν το δεύτερο από τα παιδιά της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή
Πάτρα: Δείτε τις δέκα διαφορετικές εκδοχές για το πανάκι της Ίριδας που  έχει παρουσιάσει η οικογένεια Πισπιρίγκου

Διψήφιος είναι ο αριθμός των διαφορετικών εκδοχών που έχουν επικαλεστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου και συγγενείς της σχετικά με το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια δίπλα στην Ίριδα, το δεύτερο από τα παιδιά της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Σε συνεντεύξεις τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών η Ρούλα Πισπιρίγκου, η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας μητέρα, η αδερφή της Δήμητρα αλλά και ο πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, έχουν αναφερθεί στο πώς εντόπισαν και τι το έκαναν το πανάκι με το αίμα με το οποίο κοιμόταν η Ίριδα.

Όπως κατέγραψε το «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 οι διαφορετικές εκδοχές είναι συνολικά δέκα. «Το βρήκα και το έδωσα στην αδερφή μου να το δώσει στην Αστυνομία» έχει πει η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Το βρήκαν η Ρούλα και ο Μάνος» έχει δηλώσει η αδερφή της, «ποια αστυνομία» υποστήριξε σε συνέντευξη η μητέρα της.

«Το πήρα με γάντια και το έβαλα σε σακούλα και το πήγα στην Αστυνομία» είπε άλλη αφορά η Δήμητρα Πισπιρίγκου, «τα χάρισα τα πράγματα της Ίριδας, αλλά όχι τα προσωπικά της» έχει υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Έκλεισαν τα στόματα Μαλένας και Ίριδας; – Τι απαντά στο Νewsbomb.gr ο Γρηγόρης Λέων
Την εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου διά της απόφραξης των αεροφόρων οδών εξετάζουν οι ιατροδικαστές, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από την ενδελεχή έρευνά τους να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Τα ευρήματα που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο θα συνδυαστούν με τα τραύματα (εκδορές) που έφεραν τα δύο παιδιά. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί στο Newsbomb.gr:

«Η σχετική βιβλιογραφία που παρουσίασα δείχνει ακριβώς ότι το ύψος των εκδορών σε μία πιθανότητα ασφυκτικού θανάτου με απόφραξη αεροφόρων οδών μπορεί να είναι αρκετά υψηλά, δηλαδή στη βάση της ρινός και αυτό τεκμηριώνεται πλήρως από τη σχετική βιβλιογραφία. Αυτό που καταγράφηκε στο σχετικό σκίτσο, που προέρχεται από διεθνή βιβλιογραφία, είναι ότι ο δράστης εκεί (στο σκίτσο) ήταν αριστερόχειρας, σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που έχουμε δεξιόχειρα δράστη είναι το πλέον πιθανό να έχουμε τα τραύματα ακριβώς με την αντίθετη φορά».

Με υπόθεση εργασίας ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, ο κ. Λέων ρωτήθηκε για το κατά πόσο από τη φωτογραφία με τις εκδορές της Μαλένας προκύπτει εάν ο δράστης είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας:

«Στο θάνατο του πρώτου παιδιού φαίνονται τραύματα τα οποία δύναται να έχουν προκληθεί από δεξιόχειρα δράστη».

Όσον αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης της κρίσιμης ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, σημείωσε:

«Οι δύο πραγματογνώμονες, Καρακούκης και Καλόγριας, έχουν αναλάβει την υπόθεση μόλις λίγες ημέρες πριν, αυτό σημαίνει ότι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να συντάξουν μία ορθά τεκμηριωμένη, επιστημονική, ιατροδικαστική έκθεση σίγουρα θα είναι πέριξ του μηνός».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr