search-button
cross-out

Πάτρα: Η άσπρη συσκευή που ακούμπησε στο στήθος της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου – Νέες αποκαλύψεις

Το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα παραμένει στο προσκήνιο με την περίπτωση της Τζωρτζίνας να συνεχίζει να βρίσκεται στο μικροσκόπιο.
Πάτρα: Η άσπρη συσκευή που ακούμπησε στο στήθος της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου – Νέες αποκαλύψεις

Σύμφωνα με την κατάθεση του παιδονευρολόγου του νοσοκομείου Παίδων, για το επεισόδιο στις 28/1 της 9χρονης, σημειώνεται:

Μπαίνοντας στον θάλαμο πρόλαβα την στροφή του βλέμματος αριστερά και μια γκρίνια – ανησυχία του παιδιού. Το οξύμετρο έδειχνε πτώση κορεσμού και βραδυκαρδία, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε με την ακρόαση του καρδιακού ρυθμού με τα ακουστικά από τους γιατρούς. Εκείνη τη στιγμή η μαμά ακούμπησε στο στήθος του παιδιού μια άσπρη συσκευή που να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι ήταν. (…) Η μητέρα μας είπε ότι: ‘συνήθως έτσι κάνει το παιδί, κάνει μικρά επεισόδια και μετά ακολουθεί ένα μεγάλο’».

Για το δεύτερο επεισόδιο στις 29/1 λέει: «Ενώ είχαμε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ, η μητέρα μας σταμάτησε και έβαλε μια συσκευή στον θώρακα του παιδιού. Εκείνη τη στιγμή η νοσηλεύτρια πήγε να καλέσει τους γιατρούς της ΜΕΘ και εγώ συνέχισα ΚΑΡΠΑ με τη δεύτερη νοσηλεύτρια, αφού πρώτα ζήτησα από τη μητέρα να περάσει έξω από τον θάλαμο».

Την ίδια ημέρα, στις 29/1, σημειώθηκε και τρίτο επεισόδιο, με τον γιατρό να καταθέτει: «Κάποια στιγμή σας είπα, για μια συσκευή που έβαλε η μητέρα στον θώρακα της Τζωρτζίνας, όπως έμαθα αργότερα η συσκευή αυτή έστελνε δεδομένα που κατέγραφε ο απινιδωτής – βηματοδότης στον καρδιολόγο της Τζωρτζίνας».

Τα επεισόδια της Τζωρτζίνας που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν οι γιατροί
Παράλληλα, τα επιστημονικά ανεξήγητα, αλλά και οι αφύσικες αντιδράσεις των γονιών της, είναι τα νέα ντοκουμέντα που παρουσίασε η εκπομπή το LIVE NEWS.

Για την παιδονευρολόγο το βίντεο με το επεισόδιο που οδήγησε το παιδί στο νοσοκομείο δεν ήταν μια τυπική εικόνα σπασμών.

«Όταν εξέτασα την Τζωρτζίνα, στον θάλαμο βρισκόταν ο πατέρας και η μητέρα της. Τους ενημέρωσα για το εγκεφαλογράφημα που είχαμε κάνει και είπα ότι θα συνεχίσουμε την αγωγή που είχε δοθεί από την Πάτρα. Η μαμά του παιδιού μου έδειξε ένα βίντεο που είχε καταγράψει ένα αναφερόμενο επεισόδιο στο νοσοκομείο της Πάτρας. Σε αυτό το βίντεο, που περισσότερη ώρα έδειχνε το μόνιτορ που ήταν συνδεδεμένο το παιδί, είδα μια βραδυκαρδία και το παιδί να μην παρουσιάζει τυπική εικόνα σπασμών. Της ζήτησα, αν έχει τη δυνατότητα να καταγράψει πάλι σε βίντεο κάποιο πιθανό επεισόδιο που θα κάνει πάλι το παιδί» αναφέρει η παιδονευρολόγος του Παίδων.

Τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό είχε αντιμετωπίσει μια ακόμη γιατρός, λίγους μήνες νωρίτερα στο Ωνάσειο. Η μαμά περιέγραφε σκηνές που δεν μπορούσαν επιστημονικά να σταθούν.

«Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα, είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι τους στην Πάτρα και εξαιτίας αυτών των σπασμών, πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωρτζίνα την ανακοπή. Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου, μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε: “Μαμά, κοίτα πώς τρέμω, γιατί τρέμω;”» δηλώνει η παιδονευρολόγος του Ωνασείου.

Η περιγραφή της μάνας ήταν αναξιόπιστη
Για την γιατρό του Ωνασείου , η περιγραφή της μάνας ήταν… αναξιόπιστη, αφού φαινόταν ότι περιγράφει πράγματα που δεν εξηγούνται ιατρικά. Όμως η παιδονευρολόγος, ανυποψίαστη τότε τα απέδωσε σε συναισθηματική φόρτιση της Πισπιρίγκου.

«Δεδομένου ότι αυτό δεν συνιστά σπασμούς, γιατί σε γενικευμένους σπασμούς ο ασθενής δεν έχει επικοινωνία, ζήτησα να μου διευκρινίσει αν όντως το παιδί είχε επικοινωνία κατά το αναφερόμενο επεισόδιο. Η μητέρα, μου απάντησε πως αρχικά είχε επικοινωνία την οποία στη συνέχεια απώλεσε. Επειδή αυτό που μου είπε, δηλαδή ότι το παιδί ενώ έκανε σπασμούς, στην αρχή είχε επικοινωνία την οποία στη συνέχεια απώλεσε, δεν αξιολογείται ιατρικά, δεν την ρώτησα κάτι άλλο, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν θεώρησα ότι ήταν φορτισμένη συναισθηματικά και εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να μου δώσει αξιόπιστες πληροφορίες» συμπληρώνει η γιατρός του Ωνασείου.

«Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι το παιδί πέθανε»
Νοσηλεύτρια περιγράφει τις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικών, να σώσουν την μικρή Τζωρτζίνα, με την ίδια να τρέχει να φέρει ξυλοκαϊνη που της ζητήθηκε και να την ανοίγει στο διάδρομο για να μην χάσει ούτε δευτερόλεπτο. Μετά από 55 λεπτά που οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα – δυνατά να την επαναφέρουν, η 8χρονη κατέληξε.

«Μας ζητήθηκε από τους γιατρούς να την ετοιμάσουμε. Μπήκαμε στον θάλαμο εγώ και μια ακόμη νοσηλεύτρια, μαζέψαμε την ξυλοκαΐνη που ήταν ανοιχτή, τον ορό της Τζωρτζίνας, τη μάσκα οξυγόνου και αφού αποσωληνώσαμε το παιδί, του βγάλαμε τη στομία και τον φλεβοκαθετήρα. Αφήσαμε τους γονείς της να μπουν στον θάλαμο για να τη δουν και όταν βγήκαν, ξαναμπήκαμε, κάναμε μπάνιο το παιδί και το καλύψαμε με σεντόνι. Ξαναμπήκαν οι γονείς στο θάλαμο και ο μπαμπάς, μετά από 10 λεπτά, ήρθε στη Στάση των νοσηλευτών και μας ζήτησε να συντομεύσουμε τη διαδικασία για να πάει το παιδί στο νεκροτομείο. Ο μπαμπάς της ήταν βουρκωμένος και η μαμά της κάποια στιγμή έβγαλε έναν λυγμό. Για τέτοια περίπτωση, να χάνεις το παιδί σου ήταν αρκετά ψύχραιμοι. Βέβαια οι άνθρωποι ήδη είχαν χάσει δύο παιδιά και μπορεί για αυτό να ήταν σε αυτή την κατάσταση» δηλώνει νοσοκόμα του Παίδων.

Στις μαρτυρίες τους όλοι οι γιατροί, περιγράφουν την έκπληξη τους όταν η μικρή Τζωρτζίνα πέθανε, καθώς τα επεισόδια των σπασμών που παρουσίαζε ήταν ανεξήγητα, χωρίς επιστημονική αιτιολογία και δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν το κοριτσάκι να πεθάνει.

«Γύρω στις 17:30 με 18:00 το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο η νοσηλεύτρια και μου είπε ότι το παιδί πέθανε. Αρχικά, δεν μπόρεσα να συνειδητοποιήσω αυτό που μου λέει. Μου είπε ότι το παιδί κατέληξε αφού έκανε ανακοπή. Κλήθηκε η μονάδα, έγιναν τα απαραίτητα, ενώ κλήθηκε και ο τεχνικός του απινιδωτή. Δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο» αναφέρει η παιδονευρολόγος του Παίδων.

Οι γιατροί έψαχναν απαντήσεις στο εγκεφαλογράφημα
Η γιατρός προσπαθούσε να λύσει το μυστήριο του θανάτου της τζωρτζίνας ακόμη και μετά το θάνατο της. Την επόμενη μέρα, όπως περιγράφει, αναζήτησε το εγκεφαλογράφημα που είχε γίνει στη μικρή, αλλά σε αυτό υπήρχαν, όπως λέει, μόνο κινητικά παράσιτα και όχι επιληπτική δραστηριότητα.

«Είδα το παρατεταμένο εγκεφαλογράφημα του παιδιού. Την ώρα του αναφερόμενου επεισοδίου στις 18:30 στις 28 Ιανουαρίου 2022, καταγράφονται κινητικά παράσιτα και όχι σαφής επιληπτική δραστηριότητα. Το επόμενο επεισόδιο στις 00:00 δεν καταγράφηκε γιατί είχαν ξεκολλήσει τα ηλεκτρόδια. Την ίδια ημέρα ή την επόμενη, δεν θυμάμαι, με πήρε τηλέφωνο η νοσηλεύτρια και μου είπε ότι ήταν στην κλινική ο πατέρας ο οποίος ήθελε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της πολύωρης καταγραφής του εγκεφαλογραφήματος. Επειδή ήμουν απασχολημένη σε περιστατικό, είπα στη νοσηλεύτρια να του μεταφέρει ότι η καταγραφή δεν έδειξε σαφή επιληπτική δραστηριότητα» συμπλήρωσε η γιατρός του Παίδων.

«Από τις καταγραφές στα εγκεφαλογραφήματα, δεν επιβεβαιώθηκε η επιληψία»
Ο ξαφνικός θάνατος του παιδιού, παρέμενε μυστήριο για την παιδονευρολόγο, αφού όπως υποστήριξε δεν επιβεβαιώθηκε επιληψία και τυπικά επεισόδια επιληψίας.

«Λόγω της ειδικότητάς μου και της εμπειρίας μου, θα μπορούσε ένα παιδί με την νευρολογική εικόνα της Γεωργίας να πεθάνει ξαφνικά, αλλά δεν είναι συνηθισμένο. Πολλά παιδιά με βαριά νευρολογική εικόνα ενηλικιώνονται. Από τα δύο επεισόδια που έκανε η Τζωρτζίνα στις 27 και 28 Ιανουαρίου του 2022 κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ένα παιδί με εικόνα υποξικής ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας, όπως και η Γεωργία, δυνητικά θα μπορούσε να έχει και επιληψία. Από τα επεισόδια ωστόσο που είδαμε, τα οποία δεν ήταν τυπικά επεισόδια επιληψίας, αλλά και από τις καταγραφές στα εγκεφαλογραφήματα, δεν επιβεβαιώθηκε η επιληψία» προσέθεσε η γιατρός.

Τρεις μήνες μετά τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν την χορήγηση της ουσίας κεταμίνη ως αιτία θανάτου, με τα ερωτήματα να παραμένουν για το αν η κεταμίνη οφείλεται και για τα μυστηριώδη επεισόδια των σπασμών για τα οποία μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί επιστημονική εξήγηση.

Λέων: «Εκτιμώ ότι έχουμε πολλά να δούμε από την Τζωρτζίνα»
Στο μεταξύ ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τα ανεξήγητα επεισόδια της Τζωρτζίνας και τις καταθέσεις των γιατρών.
Ο ιατροδικαστής εκτίμησε πως η υπόθεση της Τζωρτζίνας έχει να φανερώσει ακόμη πολλά, με κρίσιμο σημείο να αποτελούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονταν στα νοσοκομεία, καθώς έζησαν περιστατικά που οι ιατροδικαστές ίσως και να μην μπορούν πλέον να διαπιστώσουν με ασφάλεια.

«Είναι σημαντικό αυτό που λέει η παιδονευρολόγος, η οποία αποκλείει ουσιαστικά την ύπαρξη επιληψίας, επιβεβαιώνει δε ότι η εγκεφαλοπάθεια έχει έρθει από σαφή  έλλειψη οξυγόνου» τόνισε ο κ. Λέων.

Ανέφερε πως το 9χρονο παιδί είναι ένα περιστατικό το οποίο ξέρουμε από «τί έφυγε», ωστόσο δεν ξέρουμε εάν υπήρξαν και άλλοι εξωγενείς παράγοντες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εύρεσης και άλλων ουσιών από τις τρίχες του παιδιού, ο ιατροδικαστής απάντησε πως δεν μπορεί να αποκλείσει  την ύπαρξη κανενός εξωγενή παράγοντα, όσο δεν μπορεί και να επιβεβαιώσει κάτι.

«Ό,τι στοιχείο υπάρχει για το παιδί για τα τελευταία διαστήματα είναι πολύτιμο για εμάς, είτε αφορά τρίχες, είτε το αίμα. Πρέπει να καταλάβουμε πλήρως του τι συνέβη σε αυτό το παιδί , σε όλη αυτή τη βασανιστική πορεία που έζησε από το πρώτο επεισόδιο έως το τέλος» επισήμανε.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr