search-button
cross-out

Πάτρα: Η συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού για το ατύχημα του 6χρονου – «Τρέξε να προλάβουμε το παιδί»

Πάτρα: Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 6χρονου
Πάτρα: Η συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού για το ατύχημα του 6χρονου – «Τρέξε να προλάβουμε το παιδί»

Τις στιγμές που ακολούθησαν το ατύχημα στο αγώνα καρτ στην Πάτρα που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του 6χρονου παιδιού περιέγραψε ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος ο οποίος του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες μαζί με την γιατρό της διοργάνωσης.

Όπως περιέγραψε στο MEGA o κ. Δημητρόπουλος το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν ένα από τα τέσσερα καρτ που πέρασαν από μπροστά του «βρήκε κάπου, χτύπησε κάπου, και έφυγε στον αέρα προς τα αριστερά». «Το καρτ έσπασε τα πλαστικά προστατευτικά, τινάχτηκε στον αέρα και παρέσυρε ένα παιδάκι, το πήρε από κάτω» συνέχισε την περιγραφή του ο κ. Δημητρόπουλος, ο οποίος είναι διευθυντής Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Έτρεξα προς το μέρος τους, αλλά είχε πέσει το κιγκλίδωμα και μου έκοβε την πορεία. Τελικά πέρασα από πάνω, είδα το παιδί μπροστά μου να το μεταφέρουν δύο άνθρωποι σε κατάσταση λιπόθυμη. Έφτασα τη στιγμή που ακουμπούσαν το παιδί στην πλατεία Γεωργίου. Το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση», συνέχισε ο ίδιος.

«Το οξυγόνο του ήταν πολύ χαμηλό, χανόταν το παιδί. Έφτασε και η γιατρός του αγώνα και της είπα «τρέξε να το προλάβουμε το παιδί». Ττο βάλαμε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Η καρδιά του παιδιού χτυπούσε δυνατά. Δεν είχε ανοιχτά τραύματα το παιδί, μόνο αμυχές, εκδορές» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρόπουλος.

Όπως εξήγησε «τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Ο φόβος είναι μήπως αναπτυχθεί κάποιο αιμάτωμα». Ο γιατρός κατήγγειλε, μάλιστα, ότι «ενώ η γιατρός ζητούσε την κινητή ομάδα του ΕΚΑΒ, τον διασώστη να έρθει στον τόπο του συμβάντος, κάποιοι στο πλαίσιο της δήθεν ασφάλειας, απαγόρευαν στον διασώστη της ειδικής μονάδας να φτάσει στο σημείο. Έμαθα ότι ήρθε ο διασώστης στα χέρια με αυτούς που τον σταματούσα, για να μπει στην πίστα»

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr