search-button
cross-out

Πάτρα: Ομάδα ανηλίκων επιτέθηκε σε 16χρονο μαθητή ειδικού σχολείου- Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Του έσπασαν τη γνάθο
Πάτρα: Ομάδα ανηλίκων επιτέθηκε σε 16χρονο μαθητή ειδικού σχολείου- Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Σε εξέλιξη έρευνα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για περιστατικό bullying που καταγγέλθηκε από τη μητέρα 16χρονου μαθητή Ειδικού Σχολείου στην Πάτρα, καθώς ο ανήλικος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα να σπάσει η γνάθος του.

Σύμφωνα με την μητέρα του μαθητή, ο 16χρονος γιος της πηγαίνει Γυμνάσιο σε ειδικό σχολείο και στις 9 Νοεμβρίου του επιτέθηκαν 3 συμμαθητές του, τον αιφνιδίασαν, και στη συνέχεια τον χτύπησαν βάναυσα, όπως ανέφερε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί η γνάθος του αιμάτωμα και κάταγμα.

Το παιδί φοβόταν να βγει από την τάξη στα διαλείμματα – Τι καταγγέλλει η μητέρα του 16χρονου

Το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει στον 16χρονο φόβο με αποτέλεσμα να μην βγαίνει από την αίθουσα στα διαλείμματα. Η κυρία Πιερρή δήλωσε στην εφημερίδα «Γνώμη» ότι η υπόθεση έχει καταγγελθεί και στην υπηρεσία της και μάλιστα από την πρώτη στιγμή διερευνώνται όλες οι πτυχές του περιστατικού.

Τρία παιδιά είχαν στοχοποιήσει τον 16χρονο, τον έβριζαν και τον απειλούσαν, εξηγεί η μητέρα του ανήλικου θύματος

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, ενώ το ειδικό σχολείο έχει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, δεν έπραξαν αναλόγως για να αποτρέψουν το περιστατικό. Η ίδια δήλωσε τα εξής: «Ο γιος μου εδώ και δύο χρόνια είχε προβλήματα με 3 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Τον ενοχλούσαν, τον έβριζαν, έβριζαν την οικογένειά μας, απειλούσαν με ξύλο ακόμα και όταν τον συναντούσαν έξω από το σχολείο και όλο αυτό άνευ λόγου.

«Τους έλεγα ότι το παιδί μου απειλείται από μία ομάδα μαθητών και η διεύθυνση μου έλεγε ότι τους απασχολώ» καταγγέλλει η γυναίκα

Είχαν στοχοποιήσει το παιδί και φέρονταν έτσι. Το είχα αναφέρει σε δασκάλους και διευθυντές, ήμουν και επανειλημμένα έξω απ’ το σχολείο, παρέμενα εκεί σε όλο το σχολικό ωράριο για να βλέπω τι γίνεται. Είχα συνεχόμενες συναντήσεις όποτε ήθελαν οι καθηγητές και οι κοινωνικές υπηρεσίες. Πήγαινα και από μόνη μου και τους «ενοχλούσα», μιλούσα για το συμβάν και στην προηγούμενη και την τωρινή διεύθυνση του σχολείου.

Τους έλεγα ότι το παιδί μου απειλείται από μία ομάδα μαθητών, ότι τον απειλούν, θέλουν να τον χτυπήσουν και αυτό που μου έλεγε η διεύθυνση είναι ότι τους απασχολώ από το στήσιμο της σχολικής γιορτής και άλλων δραστηριοτήτων», τόνισε η κ. Μαρία.

Διήμερη αποβολή στον μαθητή που επιτέθηκε στον ανήλικο

Η μητέρα του μαθητή υπογράμμισε πως από την δημοσίευση του περιστατικού, η Διεύθυνση του Σχολείου πήρε ανεπαρκή -σύμφωνα με την ίδια- μέτρα: «Από εδώ και πέρα πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο, πήγα στην Ασφάλεια Πατρών όπου κατέγραψαν το συμβάν, μίλησα με τον εισαγγελέα υπηρεσίας. Η Διεύθυνση επικοινώνησε μαζί μου και μου είπαν ότι σε μία έκτακτη σύσκεψη έδωσε διήμερη αποβολή στον έναν και τον απομάκρυναν από το σχολείο, ενώ στους άλλους δύο δεν επιβλήθηκε κάποια ποινή.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr