search-button
cross-out

Πισπιρίγκου – Πρόεδρος Ποινικολόγων: «Δεν ξέρω αν τα στοιχεία επαρκούν για την καταδίκη της»

Η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στην Πάτρα.
Πισπιρίγκου – Πρόεδρος Ποινικολόγων: «Δεν ξέρω αν τα στοιχεία επαρκούν για την καταδίκη της»

Την άποψη ότι δεν είναι σαφές αν τα στοιχεία που υπάρχουν επαρκούν για την καταδίκη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, διατύπωσε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας.

Ο κ. Γλύκας σημείωσε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την υπόθεση της Πάτρας πως η ανάγκη ομολογίας είναι απαρχαιωμένη ποινική μέθοδος και δεν ακολουθείται πλέον. «Είναι πολύ σημαντικό ποινικά το ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορούμενης» τόνισε.

Μάλιστα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ανακρίτρια, που είχε την υπόθεση για ένα πεντάμηνο, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει».

«Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη» πρόσθεσε.

Λέων: Όλα τα στοιχεία δείχνουν εξωτερική παρέμβαση για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειo
Σε εξωγενή παρέμβαση οδηγούν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο που άφησε το παιδί τετραπληγικό, είπε ο Γρηγόρης Λέων.

Για το εν λόγω επεισόδιο που κλήθηκε να απολογηθεί ως κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο πρόεδρος των ιατροδικαστών εξήγησε στον ΣΚΑΪ ότι η εισαγγελία έχει στα χέρια της ένα πλούσιο ιατρικό υλικό για το περιστατικό: «Η εισαγγελία έχει την πλήρη εικόνα, ένα πλούσιο ιατρικό υλικό για το παιδί που πέρασε από πάρα πολλές εξετάσεις στο καρδιαγγειακό του σύστημα. Αυτό μελέτησε ο εισαγγελέας μαζί με τις μαρτυρίες των γιατρών και προέβη στην δίωξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σχετικά μετά αναπάντητα ερωτήματα που γεννά το σοβαρό αυτό επεισόδιο ανέφερε τα εξής: «Όταν έχω ένα παιδί που δεν έχει παθολογικά ούτε γενετικά αίτια και γενικά δεν υπάρχει αιτιολογία για αυτό το σοβαρό επεισόδιο, όλα τα στοιχεία οδηγούν σε εξωγενής παρέμβαση. Ήταν ένα υγιές παιδί και κατέληξε με εγκφαλοπάθεια».

Διευκρίνισε παράλληλα πως ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός από το περιστατικό, είναι δυνατό να βρεθεί τι κρύβεται πίσω από την εξωγενή παρέμβαση που εξετάζεται για το παιδί: «Δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς τι συνέβη γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που έγινε και ιατροδικαστικά έχουμε κάποιους περιορισμούς. Όμως αν έχουμε τον ιατρικό φάκελο και τις μαρτυρίες μπορούμε να προσδιορίσουμε περίπου τουλάχιστον τι επηρέασε αυτός ο εξωγενής παράγοντας και να καταλήξουμε σιγά σιγά σε κάποια περιορισμένα ενδεχόμενα που μας δείχνουν εξωτερική παρέμβαση».

Πηγή:newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr