search-button
cross-out

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η άποψη της μητέρας είναι ότι τα παιδιά ήταν άρρωστα» λέει ο δικηγόρος της

«Θα πρέπει να δούμε αν αυτά τα παθολογικά αίτια επαληθεύονται»
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η άποψη της μητέρας είναι ότι τα παιδιά ήταν άρρωστα» λέει ο δικηγόρος της

Σήμερα το πρωί ήταν  προγραμματισμένη να συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Πατρών η αίτησης αποσφράγισης του σπιτιού της 69χρονης σπιτονοικοκυράς που έχει υποβληθεί από τους δικηγόρους των συγγενών της.

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα συμβολαιογράφος παρουσία των αστυνομικών αρχών είχε σφραγίσει την είσοδο του σπιτιού καθώς υπήρξαν άτομα που είχαν εισέλθει στην κατοικία.

Για το αν έχει λάβει τα τελευταία στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εκθέσεις των εμπειρογνώμων των ιατροδικαστών, ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι»:

«Δόθηκαν παθολογικά αίτια θανάτου από την αρχή για τα δύο πρώτα παιδιά και την απώλειά τους. Με αφορμή του τρίτο περιστατικό του θανάτου της 9χρονης άρχισαν να αναζητούνται τα υπόλοιπα δύο που μέχρι τότε κανείς δεν είχε διατυπώσει καμία υποψία ότι θα μπορούσε να πρόκειται για κάτι άλλο από θανάτους από παθολογικά αίτια τα οποία αποδόθηκαν σε συνηθισμένες ασθένειες».

«Όλες οι αιτιάσεις και οι απορίες των γονιών του παιδιού ήταν αβάσιμες»
Οι γονείς των παιδιών είχαν εκφράσει αρχικά αμφιβολίες για τον θάνατο του πρώτου παιδιού. Για την πρώτη περίπτωση θανάτου του παιδιού ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε:

«Με εκείνη την περίπτωση έχει συμβεί το εξής. Δόθηκε μία αιτία θανάτου με βάση τη νεκροψία-νεκροτομή που έγινε αμέσως μετά την απώλεια του παιδιού. Οι γονείς είχαν διάφορες απορίες τόσο σε σχέση με την αποδιδόμενη αιτία θανάτου όσο και με τι προκάλεσε. Επρόκειτο για ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε καταγραφεί στην ιατροδικαστική εξέταση. Είχαν ενστάσεις για το τι θα μπορούσε να την είχε προκαλέσει ειδικά σε σχέση με χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή η οποία λαμβανόταν στα πλαίσια του προβλήματος που είχε το παιδί με την λευχαιμία. Έτσι κατατέθηκε μία μηνυτήρια αναφορά, έγινε έρευνα σε σχέση με την αρχική ιατροδικαστική έκθεση, προσλήφθηκε άλλος ιατροδικαστής ως τεχνικός σύμβουλος για λογαριασμό της εισαγγελίας και στη συνέχεια επικυρώθηκε η αρχική ιατροδικαστική έκθεση και θεωρήθηκε ότι οι αιτιάσεις και οι προβληματισμοί των γονέων ήταν απολύτως αβάσιμα. Σήμερα μετά από 3 χρόνια γίνεται επανεξέταση και οδηγούμαστε σε ένα τελείως αντίθετο συμπέρασμα».

«Αφορμή για την σύνταξη του πορίσματος ήταν ο θάνατος του τρίτου παιδιού»
«Από την αρχή η μητέρα αναζητείται σε σχέση με τις απώλειες των δύο πρώτων παιδιών. Έχουν δοθεί συγκεκριμένα παθολογικά αίτια στους γονείς, δηλαδή ασθένειες που οδήγησαν στον θάνατο των παιδιών. Θα πρέπει να δούμε αν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο γιατί αν δεν υπάρχει και μιλάμε για επανεκτίμηση των παλιότερων τότε μιλάμε για μία διαδικασία σύνδεσης της μητέρας με εγκληματική ενέργεια σε σχέση με τα παιδιά. Ας μην ξεχνάμε ότι το επίκεντρο της έρευνας είναι η ίδια η μητέρα. Όταν μιλάμε για εγκληματική ενέργεια, ακόμα και οι συντάξαντες το πόρισμα αλλά και οι παραγγέλοντες την έκδοσή του, ίσως την μητέρα είχαν στο μυαλό τους και προς τα εκεί κατευθύνουν την προσοχή τους» σημειώνει ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης.

«Θα πρέπει να δούμε αν αυτά τα παθολογικά αίτια επαληθεύονται»
«Η άποψη της μητέρας είναι ότι τα παιδιά ήταν άρρωστα με ασθένειες συγκεκριμένες που τους δόθηκαν τότε κατά τον χρόνο της απώλεια των παιδιών. Είχαν ασθένειες που οδηγούν σε θάνατο. Θα πρέπει να δούμε αν αυτά τα παθολογικά αίτια επαληθεύονται, γιατί πράγματα αυτή είναι ακόμη η κύρια πιθανότητα να επήλθε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα της απώλεια των παιδιών» τονίζει ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος.

Όσο για τον θεωρεί ότι θα ασκηθούν νέες διώξεις και σε άλλα πρόσωπα όπως στην αδερφή της κατηγορουμένης, είπε ότι η άποψη του είναι πως «όχι δεν θα υπάρξουν άλλες διώξεις».

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr