search-button
cross-out

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι προκάλεσε την υποξία σε Μαλένα και Ίριδα – Ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης απαντά

Στις 31 Ιανουαρίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου την Τετάρτη απολογήθηκε στην ανακρίτρια για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι προκάλεσε την υποξία σε Μαλένα και Ίριδα – Ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης απαντά

Στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και συγκεκριμένα στον θάνατο των παιδιών της, Μαλένας και της Ίριδας, αναφέρθηκε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, που βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο ιατροδικαστής είπε: «Όλες οι εκθέσεις καταλήγουν στο ότι ο θάνατος προήλθε από την χαμηλή ποσότητα οξυγόνου στο αίμα, από την λεγόμενη υποξία. Ακόμα και η τεχνική σύμβουλος της κατηγορουμένης αναφέρθηκε στην υποξία η οποία προκάλεσε και την εκφύλιση στα κύτταρα του ήπατος. Εδώ πρέπει να αποδοθεί η αιτία της υποξίας. Δηλαδή να βρουν εάν υπάρχουν κάποιοι λόγοι που η υποξία προκλήθηκε πέραν της ανθρωποκτονίας. Εάν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο που να προκάλεσε αυτή την υποξία».

«Αυτός είναι ο ρόλος των επιστημονικών συμβούλων, να διερευνήσουν τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τον φάκελο νοσηλείας και ό,τι άλλο, για να αποδώσουν την υποξία σε κάποιο άλλο αίτιο. Αυτό έχει γίνει από τους πραγματογνώμονες που ορίστηκαν, τους κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, και έχουν δώσει την έκθεσή τους στις Αρχές, οι οποίοι αποδίδουν την υποξία σε ασφυξία. Για να αποδώσουν σε παθολογικά αίτια θα πρέπει να βρουν κάποια άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν υποξία και τα οποία μπορούν να αιτιολογηθούν μέσα από τα δεδομένα της υπόθεσης», συμπλήρωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Τέλος, ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε πως: «Η ασφυξία στην ηλικία των δύο αυτών παιδιών, δηλαδή η απόφραξη των έξω στομίων, δεν αφήνει ιδιαίτερες κακώσεις, όπως αυτές που θα άφηνε σε έναν ενήλικα ο οποίος ενδεχομένως να πάλευε για τη ζωή του.

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν έχουν τις δυνάμεις να παλέψουν οπότε οι κακώσεις που περιμένουμε να βρούμε δεν είναι αυτής της έκτασης που περιμένουμε να δούμε σε έναν ενήλικα. Αυτά είδαν οι ιατροδικαστές και οπωσδήποτε την απουσία κάποιου παθολογικού ευρήματος.

Όταν μιλάμε για ασφυξία μιλάμε για απόφραξη αεροφόρων οδών. Υποξία είναι το θέμα πώς προκλήθηκε. Οι δύο ιατροδικαστές αποδίδουν την υποξία στην ασφυξία. Η ασφυξία είναι ένας εξωγενής παράγοντας που έρχεται να στερήσει τον αέρα από τον ασθενή. Η υποξία είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Δεν προκύπτει παθολογικό αίτιο».

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν υπέγραψε την απολογία της, ενώ ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Media news

Latest

zinapost.gr