search-button
cross-out

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το «ζουμί» στην κατάθεση που έδωσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα – Τι λέει ο Δημήτρης Γαλεντέρης

Έρχονται εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, λίγες μέρες πριν η Ρούλα Πισπιρίγκου κληθεί να καταθέσει…
Ρούλα Πισπιρίγκου: Το «ζουμί» στην κατάθεση που έδωσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα – Τι λέει ο Δημήτρης Γαλεντέρης

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, άνοιξε με την κατάθεσή της, τον κύκλο της ανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση θρίλερ από την Πάτρα με τα 3 νεκρά παιδιά. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει στα τέλη του μήνα. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Αλέξη Κούγια που την εκπροσωπεί και μελετάει όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια της. Η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη της 33χρονης, έχει ήδη ξεκινήσει.

Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση της δολοφονίας και των άλλων δύο παιδιών από την Πάτρα με κατηγορούμενη την ήδη προφυλακισμένη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» είπε πως σήμερα θα καταθέσουν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας οι οποίο συνέταξαν το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Μέσα στο μήνα θα έχουμε καταθέσεις από κρίσιμους μάρτυρες οι οποίοι είχαν καταθέσει και στο Ανθρωποκτονιών. Υπολογίζεται πως θα καταθέσουν γύρω στα 20 με 22 άτομα» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος, ενώ σημείωσε πως προς το τέλος Σεπτέμβρη θα κληθεί να καταθέσει και η κατηγορουμένη.
Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε συνεχείς δια ζώσης επαφές με τον νέο συνήγορό της, τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος αναμένεται να αμφισβητήσει όλα τα πορίσματα των ιατροδικαστών.

«Βλέπουμε πως υπάρχει μία νέα ερμηνεία των ευρημάτων και ουσιαστικά συγκλίνει αυτή η ερμηνεία με αυτήν που δώσανε ο Καλόγρηας και Καρακούκης» είπε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης αναφορικά με την κατάθεση που έδωσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία τοποθέτησε την ηπατική ανεπάρκεια της Μαλένας σε «νέο κάδρο», αυτό της υποξίας, στην έλλειψη οξυγόνου.

Ο ιατροδικαστής ερωτώμενος για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ασφυξίας, απάντησε πως εάν οριστεί τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συμβεί σίγουρα αυτό, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να πρέπει να προταθεί και ένας νέος μηχανισμός θανάτου που να δικαιολογεί του τρεις θανάτους.

Oι δύο ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας κατέληξαν ότι στην περίπτωση της Μαλένας :«τόσο κατά τον νεκροψιακό νεκροτομικό έλεγχο όσο και από τις δύο παθολογοανατομικές εξετάσεις από δύο διαφορετικούς παθολογοανατόμους αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δια αποκλεισμού διάγνωση η οποία από μόνη της είναι επαρκής, ώστε να τεθεί ο ασφυκτικός μηχανισμός ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και οδηγεί τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών»

Όσον αφορά στην έξι μηνών Ίριδα επισημαίνεται πως «από το φωτογραφικό υλικό προκύπτουν κακώσεις κατά τον στοματικό βλεννογόνο – άνω χείλος του στόματος, αριστερά της μεσότητας, ενώ δίνεται η εντύπωση δύο εκδορών στη βάση του αριστερού ρώθωνα. Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης – δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις.

Το πανάκι που μας απεστάλη και το οποίο έχει βρεθεί στην κούνια του βρέφους αφορά υφασμάτινο τύπου πετσετέ – λευκού χρώματος διαστάσεων 23χ20 εκατοστών. Το πανάκι αυτό έφερε ευμεγέθεις κηλίδες βιολογικού υλικού , απεστάλη για ανάλυση DNA έφερε κηλίδες αίματος ενώ διαπιστώθηκε και η παρουσία σίελου. Τα ως άνω βιολογικά υλικά ανήκουν στην Ίριδα. Η παρουσία, ικανής ποσότητας συνδέεται ευθέως με το ανευρεθέν τραύμα στο βλεννογόνο του στόματος και συνηγορεί υπερ προηγηθείσας άσκησης ισχυρής πίεσης με αυτό. Με βάση τη μεθοδολογία κατά πάγια τακτική ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου – στερητικού μηχανισμού θανάτου (ασφυκτικού)».

Με βάση αυτά τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών αλλά και το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία είχε ήδη προηγούμενος κατηγορηθεί, για την ανθρωποκτονία της της 9χρονης Τζωρτζίνας, οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της μητέρας των κοριτσιών και την παραπομπή της υπόθεσης στην ανάκριση.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr