search-button
cross-out

Σεισμός στην Κρήτη: Νέος ισχυρός μετασεισμός 5,3 Ρίχτερ

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, της τάξεως των 5,3 Ρίχτερ.
Σεισμός στην Κρήτη: Νέος ισχυρός μετασεισμός 5,3 Ρίχτερ

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 13,3 χιλιόμετρα, και το επίκεντρο βρίσκεται στην ίδια περιοχή με τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και τους δεκάδες μετασεισμούς.

Με λίγα λόγια, χτυπά και πάλι το Αρκαλοχώρι αλλά και άλλα χωριά του Ηρακλείου. Σεισμολόγοι προειδοποιούσαν για μετασεισμό γύρω στα 5 Ρίχτερ, και τελικά οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν.

«Ο σεισμός ήταν μεγάλος και πολύ ισχυρός, και αυτό δικαιολογεί τον μεγάλο αριθμό μετασεισμών. Ενδέχεται οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν να είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ. Ήδη η καταστροφή είναι εκτεταμμένη, με λιγότερες ή μεγαλύτερες βλάβες, και είναι ευάλωτα σε επόμενους μετασεισμούς» δήλωσε το πρωί στο MEGA ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Οι μετασεισμοί που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Κρήτη μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ είναι περισσότεροι από 100, όπως είπε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (28.09.2021) στο Πρώτο Πρόγραμμα η πρόεδρος της κοινότητας Αρκαλοχωρίου, Χρυσούλα Κεγκέρογλου.

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέχρι τώρα, που σημειώθηκε αυτός των 5,3 Ρίχτερ.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr