search-button
cross-out

Στα 6,3 Ρίχτερ ο σεισμός στο Λασίθι που συντάραξε όλη την Κρήτη

Αναφορές για ζημιές έχουν γίνει στην Σητεία από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:24 το μεσημέρι της Τρίτης
Στα 6,3 Ρίχτερ ο σεισμός στο Λασίθι που συντάραξε όλη την Κρήτη

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερη αισθητή ακόμα και στα Χανιά, ενώ ακόμα και στο Ηράκλειο ο κόσμος τρομαγμένος βγήκε στους δρόμους.

Στον Άγιο Νικόλαο όσο και στην Ιεράπετρα που ήταν πολύ κοντά στο σεισμό υπάλληλοι υπηρεσιών βγήκαν στο δρόμο.

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και της Σητείας. Οπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδ. Καλαντζάκης, οι υπάλληλοι βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους. Οι υπάλληλοι του Δήμου εγκατέλειψαν τα γραφεία τους για λόγους προστασίας.

Στην ερώτηση αν υπάρχει ένδειξη ή πληροφόρηση για ενδεχόμενο τσουνάμι, απάντησε ότι ο παραλιογράφος που έχει εγκατασταθεί στο λιμάνι δεν έχει τέτοια ένδειξη, ούτε υπάρχει σχετική πληροφορία… Ούτε ζημιές έχουν αναφερθεί μέχρι πριν λίγο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη που μίλησε στο cretalive.gr από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και σημειώθηκε στην θάλασσα με επίκεντρο 23 χλμ ανατολικά της Ζάκρου.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr