search-button
cross-out

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Σε κομβικό στάδιο οι έρευνες – Τι έχει στα «χέρια» της Η ΕΛ.ΑΣ.

Πάτρα: Η μυστηριώδης υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα βρίσκεται σε τροχιά εξιχνίασης και οι επόμενες μέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Σε κομβικό στάδιο οι έρευνες – Τι έχει στα «χέρια» της Η ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, βρίσκεται σε ένα κομβικό στάδιο, κατά το οποίο θα ξεκαθαριστεί αν και εφόσον πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι ενώ σε δεύτερο στάδιο, αν αποδειχτεί έγκλημα, θα ξεκινήσει η αναζήτηση του δράστη.

Συνολικά αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Ανθρωποκτονιών περίπου 50 μάρτυρες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών των δύο νοσοκομείων της Αθήνας, εκ των οποίων μερικές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Οι καταθέσεις αυτές, όπως λένε οι ίδιες πηγές, δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι έρευνες, ωστόσο, δεν παρέχουν αποδείξεις.

Οι αστυνομικοί επικεντρώνονται συγκεκριμένα στις υποθέσεις της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, καθώς η 6 μηνών Ίριδα άφησε την τελευταία της πνοή στο Καραμανδάνειο της Πάτρας με τους αστυνομικούς να μην έχουν πάρει ακόμα καταθέσεις από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικοί είναι ιδιαιτέρως φειδωλοί σε σχέση με την πρόοδο των ερευνών, επιδιώκοντας να «στεγανοποιήσουν» τις έρευνες μέχρι να βρουν τις αποδείξεις που θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση.

«Είναι διαφορετικό να γνωρίζεις κάτι και διαφορετικό να μπορείς να το αποδείξεις. Η Αστυνομία οφείλει να βρίσκει αποδείξεις. Και μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία πρωτοφανή υπόθεση στα αστυνομικά χρονικά. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει φτάσει στην Αστυνομία μία τόσο σύνθετη υπόθεση», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Θανάσης Κατερινόπουλος: Τα δύο στοιχεία που δείχνουν δολοφονία

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε σήμερα ο Ταξίαρχος εν Αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, σχετικά με τον μυστήριο θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος έχει εκφράσει επανειλημμένα την άποψη πως ο θάνατος των κοριτσιών έχει προέλθει από εγκληματική ενέργεια. Όπως εξηγεί, δύο είναι τα στοιχεία που συνηγορούν σε κάτι τέτοιο: το ότι δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα και το ότι και τα τρία παιδιά πέθαναν το Σαββατοκύριακο.

«Δεν είμαι ειδικός ή επιστήμονας, αλλά αν υπήρχε γονιδιακό πρόβλημα θα είχαμε τους θανάτους των παιδιών “με τη σειρά”, δηλαδή θα πέθαιναν τα παιδιά από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο. Εδώ όμως οι θάνατοι είναι σε διαφορετικές ηλικίες. Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλοι οι θάνατοι έγιναν το Σαββατοκύριακο. Δηλαδή μόνο το Σαββατοκύριακο ισχύει η κληρονομικότητα, αν υπήρχε; Προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει».

Ο Θανάδης Κατερινόπουλος πιστεύει πως οι δράστες ή ο δράστης είχε συγκεκριμένο σχέδιο και γι’ αυτό έκανε τα εγκλήματα μόνο τα Σαββατοκύριακα. «Ο Χάρος αποφάσισε Σαββατοκύριακο να ξεκληρίσει μία ολόκληρη οικογένεια;» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

«Χάθηκε χρόνος, θα μπορούσε να σωθεί το τρίτο παιδί»

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, τα οποία θα ρίξουν «άπλετο φως» στην υπόθεση.

«Οι επιστήμονες οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Βεβαίως, “μπούσουλας” θα είναι οι ιατροδικαστικές απαντήσεις, αλλά και η αστυνομία οφείλουν να ερευνήσουν και άλλα στοιχεία για να βρουν τους δράστες ή τον δράστη και να δώσουν μία απάντηση στην οικογένεια που έχει τον πόνο της από αυτούς τους θανάτους.

Μάλιστα, ο κύριος Κατερινόπουλος θεωρεί πως «χάθηκε χρόνος» και πως το τρίτο παιδί που πέθανε, δηλαδή η Τζωρτζίνα, θα μπορούσε να είχε σωθεί, αν οι αρχές είχαν ερευνήσει νωρίτερα την υπόθεση.

«Και οι τρεις περιπτώσεις είναι δολοφονίες. Εύχομαι να διαψευστώ. Θα είναι η έκπληξη του αιώνα, αν δεν είναι έγκλημα. Λυπάμαι τα άμοιρα παιδάκια και τους άμοιρους γονείς» δηλώνει ο έμπειρος Ταξίαρχος εν Αποστρατεία.

Τι έδειξαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Στο μεταξύ, οι εξελίξεις στην υπόθεση «τρέχουν» καθώς ολοκληρώθηκαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις που αφορούσαν στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις δεν «φωτίζουν» ιδιαίτερα την έρευνα σε σχέση με τα αίτια θανάτου. Ωστόσο, οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους, διότι γίνεται ενδελεχής έρευνα για την ανίχνευση ουσιών στο παιδί.

«Ο ιατρικός φάκελος του παιδιού ανέφερε όλα τα φάρμακα που είχε λάβει το κορίτσι. Τη φαρμακευτική αγωγή δηλαδή που έπαιρνε, η οποία χαρακτηρίζεται βαριά λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε η 9χρονη. Η εξέταση πήρε χρόνο γιατί έπρεπε να γίνει η επαλήθευση. Δηλαδή, να ελεγχθεί εάν τα φάρμακα που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό του κοριτσιού συνάδουν με την αγωγή που λάμβανε το παιδί ή εάν υπήρχαν ουσίες στον οργανισμό που δεν συνάδουν με τη φαρμακευτική αγωγή και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ανιχνευτούν στον οργανισμό. Επίσης, έγινε και ποσοτική μέτρηση. Εάν δηλαδή τα φάρμακα που ανιχνεύτηκαν είχαν χορηγηθεί στο παιδί στις ποσότητες που έπρεπε ή εάν χορηγήθηκαν μεγαλύτερες ποσότητες που θα μπορούσαν να έχουν επιφέρει το θάνατο», λένε αρμόδιες πηγές.

Η Αστυνομία περιμένει επίσης το πόρισμα από την τριμελή επιτροπή ιατροδικαστών, η οποία επαναξιολογεί το πόρισμα που είχε εκδοθεί πριν από τρία χρόνια για το θάνατο της Μαλένας, ο οποίος είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

Τα ευρήματα-σοκ
Τα δύο παιδιά που έφυγαν πρώτα χρονικά από τη ζωή, η Μαλένα και η Ίριδα, είχαν κυάνωση νυχιών. Δηλαδή, μελάνιασμα. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, η κυάνωση νυχιών παραπέμπει σε έλλειψη οξυγόνου. «Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκληθεί από πάρα πολλούς λόγους. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η κυάνωση νυχιών σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα (πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, γρατζουνιές στη μύτη και άλλα) παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ασφυκτικό θάνατο», προσθέτουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Όσον αφορά στην υπόθεση του θανάτου της Μαλένας, υπήρχαν ιατροδικαστικά πορίσματα, τα οποία ωστόσο επαναξιολογούνται από επιτροπή ιατροδικαστών. Αρχικά είχε αναφερθεί η ηπατική ανεπάρκεια ως πιθανή αιτία θανάτου, κάτι που φαίνεται ότι τελικά δεν ισχύει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατροδικαστές θα αποδείξουν αρχικά γιατί δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια η αιτία θανάτου και στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν όλα τα ενδεχόμενα για να καταλήξουν στην πραγματική αιτία θανάτου.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τρία άτομα, τα οποία φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση. Τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν κληθεί ακόμα για κατάθεση από την ΕΛ.ΑΣ., κάτι που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα. Επίσης, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν κομβικές ημερομηνίες που αφορούν στις περιόδους των τριών θανάτων. Μάλιστα, εξετάζεται η σχέση της μητέρας και του πατέρα των παιδιών. Εάν η σχέση τους είχε διαρραγεί για κάποιο διάστημα και πότε. Και βέβαια εάν αυτή η διάρρηξη των σχέσεων μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Η αινιγματική ανάρτηση της αδερφής της Ρούλας μετά το πόρισμα για μη ασφυκτικό θάνατο
Μετά την δημοσίευση πληροφοριών από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα προέβη σε μια ανάρτηση στα social media.

«Οι άνθρωποι που μας αγάπησαν, πάντα θα βρίσκουν τρόπο να μας προστατεύουν, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν πια» έγραψε η αδερφή της Ρούλας, βάζοντας παράλληλα και τρία αγγελάκια, ενώ στο κάτω μέρος της φωτογραφίας έγραψε επίσης «I miss you (μου λείπετε)».

Νέα έρευνα για τις ουσίες που της χορηγήθηκαν
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης έχει από σήμερα το πρωί στα χέρια του τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων στα όργανα της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

O κ. Μπουζιάνης με βάση τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, θα είναι εκείνος που θα συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο παθολογοανατόμος έχει εντοπίσει ευρήματα που θα πρέπει να αξιολογηθούν περαιτέρω από τον ιατροδικαστή.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης διευκρινίζουν ότι δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Επίσης αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αλλοιώσεις σε ζωτικά όργανα του μικρού κοριτσιού, οι οποίες προκλήθηκαν από τη λήψη κάποιας φαρμακευτικής ή άλλης ουσίας.

Για όλα τα παραπάνω ενημερώνονται οι επικεφαλής αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν τι πραγματικά συνέβη με τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Οργισμένες δηλώσεις Λύτρα – «Δεν είναι κατηγορούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου»
«Η μητέρα έχει μιλήσει δύο φορές σε μια τηλεοπτική εκπομπή τηλεφωνικά και έχει δώσει και μια συνέντευξη. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ότι μίλησαν μαζί της, κάρτες με τα λεγόμενα της που αναπαράγονται, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, δεν έχει μιλήσει με όσους επικαλούνται ότι συνομιλούν με την μητέρα και μάλιστα έχουν και κάρτες με τα λεγόμενα της», υπογράμμισε ο Απόστολος Λύτρας μιλώντας στον ANT1.

«Υπάρχει δημοσιογραφικός κανιβαλισμός με πράγματα τα οποία δεν ισχύουν, δεν υπάρχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως ότι το τρίτο παιδί κατάπιε τσιγάρα και νοσηλεύθηκε επί 30 ημέρες στην Εντατική. Δημοσιογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες από το νεκροτομείο. Άλλος δημοσίευσε προσωπικά ιατρικά δεδομένα που δεν σχετίζονται με την εν λόγω υπόθεση», τόνισε ο κ. Λύτρας.

«Βγαίνουν άνθρωποι που αναφέρουν πως ήταν του περιβάλλοντος τους και που το ζευγάρι δεν τους γνωρίζει καν. Είναι ανθρωποφαγία», είπε σε έντονο ύφος ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε πως «δεν είναι κατηγορούμενη, δεν έχουμε κατηγορούμενους σε αυτήν την υπόθεση», συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της, την βρίζουν, της λένε ότι σκότωσε τα παιδιά της».

«Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο. Εμείς από την πρώτη στιγμή περιμένουμε να βγουν όλες οι εξετάσεις», είπε ο κ. Λύτρας, λέγοντας ακόμη πως «ο πατέρας μου μετέφερε ότι η σύζυγός του ήταν μια εξαιρετική μητέρα που ήταν διαρκώς πάνω από τα παιδιά της. Ακούσαμε και από σοβαρό μέσο ενημέρωσης, ότι άργησε να πάει στην κηδεία του παιδιού τους γιατί έπινε καφέ. Μιλάμε για κανιβαλισμό».

Λέων στο Newsbomb.gr: Ποιο στοιχείο θα ξεκλειδώσει μια ενδεχόμενη εγκληματική πράξη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.

Για το θέμα μίλησε στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής, Δρ. Γρηγόρης Λέων ο οποίος ανέφερε: «Πρώτα από όλα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ιατροδιακαστική έκθεση, όπως είχαμε στις δύο πρώτες περιπτώσεις για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Συμπέρασμα δεν βγαίνει ούτε με μια ιστολογική, ούτε από μια μόνο τοξικολογική αλλά το σύνολο των εξετάσεων και την ιατροδικαστική έκθεση. Άρα είναι ακόμα πάρα πολύ πρώιμο να μιλάμε για την αιτία και τον μηχανισμό θανάτου του 3ου παιδιού.

Πόσο μάλλον όταν ακόμα και με δημοσιογραφικές πληροφορίες ουσιαστικά αποτυπώνεται το τι δεν βρέθηκε όχι το τι βρέθηκε».

Και πρόσθεσε: «Ο όρος “εξωγενείς παράγοντες” μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να είναι μια ουσία χορηγηθείσα, είτε με μια στέρηση οξυγόνου.

Η ιστοπαθολογική εξέταση δεν θα μας δείχνει αν έχει πάρει ουσία το παιδί. Αλλά θα μας δώσει κάποια ευρήματα. Αυτό θα μας ξεκλειδώσει ουσιαστικά τη θεωρεία μιας εγκληματικής πράξης ή όχι».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr