search-button
cross-out

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου απέκρυψε τα επεισόδια βραδυκαρδίας

Η αποκαλυπτική κατάθεση παιδοκαρδιολόγου για την Τζωρτζίνα
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου απέκρυψε τα επεισόδια βραδυκαρδίας

Ένα νέο στοιχείο για το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα και ειδικότερα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Star, το παιδί είχε επεισόδια βραδυκαρδίας και το διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι του.

Ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε την κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου. Σύμφωνα με την εν λόγω μαρτυρία, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίστηκαν στις αρχές ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους 7 μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου.

Στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για την λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας. «Το έκανε αυτοβούλως» υποστηρίζει ο γιατρός στη μαρτυρία του, επισημαίνοντας όμως ότι είδαν επεισόδια βραδυκαρδίας όσο το παιδί ήταν στο σπίτι.

«Παρατηρήθηκαν κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις της καρδιακής συχνότητας στη διάρκεια των περίπου 7 μηνών. Υπήρχαν κάποια διαστήματα όπως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν πολύ χαμηλή μέχρι και κάτω του 1% ενώ κάποια άλλα διαστήματα, όπως το τέλος Αυγούστου 2021 με μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν μέχρι και 30% του χρόνου», είπε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του παιδοκαρδιολόγου, ενώ εκείνοι έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ ότι είχε κάποιο επεισόδιο στο σπίτι, μέσα σε αυτό το διάστημα των 7 μηνών.

«Αν έχουν καταγραφεί επεισόδια βραδυκαρδίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, καθώς η βραδυκαρδία μπορεί να προκληθεί από έναν εξωγενή παράγοντα όπως είναι η έλλειψη οξυγόνου, η και από ουσίες που μπορούν να έχουν ανάλογη δράση», δηλώνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σε δηλώσεις του στο STAR ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπόκειται σε εξωτερικό αίτιο, όπως είναι για παράδειγμα η φαρμακευτική δηλητηρίαση.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr