search-button
cross-out

Τρεις στους τέσσερις Eλληνες προτιμούν να πίνουν καφέ έξω

Tι δείχνει νέα έρευνα
Τρεις στους τέσσερις Eλληνες προτιμούν να πίνουν καφέ έξω

Πιο φανατικοί στα καφέ είναι οι Eλληνες και λιγότερο στις αλυσίδες ταχυφαγείων. Αν και δεν λένε όχι σε κανένα από τα δύο, μια επίσκεψη σε ένα καφέ είναι καθημερινή συνήθεια για τους Eλληνες είτε πίνουν τον καφέ τους σε αυτά ή για takeaway – για τρεις στους τέσσερις Eλληνες -, ενώ μόλις 6% κάνει το ίδιο για φαγητό του.

Αυτό αποτυπώνει η τελευταία έρευνα της Focus Bari, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο με θέμα «Οι Ελληνες, τα Café και η Ταχεία Εστίαση». Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, έδειξε πόσο συχνοί επισκέπτες είναι οι Ελληνες σε αλυσίδες Cafe και QSR (Quick Service Restaurants, με ποια κριτήρια επιλέγουν εκείνα που επισκέπτονται πιστά και τακτικά καθώς και για ποιους λόγους θα τα εγκατέλειπαν.

Τι ισχύει για την εκλογική άδεια των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι λογικές τιμές είναι για το 45% των καταναλωτών το βασικό κριτήριο επιλογής ενός καταστήματος καφέ, ενώ τα καλά υλικά για το 51% των Ελλήνων που επιλέγουν κάποια αλυσίδα εστίασης για το φαγητό τους. Μάλιστα οι έξι στους δέκα λένε ότι εύκολα εγκαταλείπουν ένα κατάστημα εστίασης εάν το δουν βρώμικο ή παραμελημένο.

Οι αριθμοί

Πιο αναλυτικά θα εγκατέλειπαν το αγαπημένο τους καφέ αν χαλάσει την ποιότητα του καφέ (56%), αν έβλεπαν ότι το μαγαζί είναι βρώμικο και απεριποίητο (48%), αν ανέβαζε τις τιμές (37%) και αν δεν κάνει πλέον παραδόσεις κατ’ οίκον (15%). Αντίστοιχα θα εγκατέλειπαν μια αλυσίδα ή ένα κατάστημα γρήγορου φαγητού εκτός αν έβλεπαν ότι το μαγαζί είναι βρώμικο και απεριποίητο (58%), αν ανέβαζε τις τιμές (43%), αν ανακάλυπταν ή διάβαζαν ότι χρησιμοποιεί όχι καλής ποιότητας υλικά (43%, αν το προσωπικό ήταν αγενές και αδιάφορο (33%).

Τα αγνά ποιοτικά υλικά (51%), οι καλές, λογικές τιμές (44%), το καθαρό και φροντισμένο περιβάλλον (40%) και η σχέση αξίας και ποιότητας (29%) είναι τα τέσσερα βασικά στοιχεία που ψάχνουν οι καταναλωτές στο αγαπημένο τους εστιατόριο – ταχυφαγείο. Ενώ για το αγαπημένο καφέ το 45% βάζει ως πρώτο κριτήριο τις τιμές, το 32% τα ποιοτικά υλικά και το φροντισμένο περιβάλλον, ενώ το 30% το ευγενικό προσωπικό και τη σχέση αξίας και ποιότητας. Πάντως το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι στην Ελλάδα σχεδόν όλοι οι Ελληνες επισκέπτονται, έστω και σπάνια, café (95%) και καταστήματα γρήγορης εστίασης (96%) είτε για takeaway είτε για επιτόπια κατανάλωση.

tanea.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr