search-button
cross-out

Κορονοϊός: Για πρώτη φορά δύο ιδιωτικά νοσοκομεία στη μάχη της πανδημίας – Ιατρικό Περιστερίου και Λητώ

Το Ιατρικό Περιστερίου και η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύουν Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου - Οι δύο κλινικές θα διατεθούν με το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό τους.
Κορονοϊός: Για πρώτη φορά δύο ιδιωτικά νοσοκομεία στη μάχη της πανδημίας – Ιατρικό Περιστερίου και Λητώ

Με την κατάσταση στα νοσοκομεία να είναι ασφυκτική και τις κλίνες ΜΕΘ να λιγοστεύουν επικίνδυνα, στη μάχη κατά του κορονοϊού μπαίνουν πλέον και δύο ιδιωτικές κλινικές.

Το Ιατρικό Περιστερίου και την κλινική ΛΗΤΩ παραχωρούνται για πρώτη φορά στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία περιστατικών Covid στην Αττική, μαζί με το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και κάθε είδους προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: “Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις”.

ΜΕΘ

Οι δύο ιδιωτικές κλινικές

Και η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας συνεχίζει:

“Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.
Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα”.

Ελάχιστες οι κενές κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία

Σημειώνεται ότι με τα παρόντα επιδημιολογικά δεδομένα και την εκρηκτική πορεία που ακολουθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών κορονοϊού στις ΜΕΘ (ανέβηκαν στους 477 το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ), η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι αφόρητη.

Όλα αυτά την στιγμή που ο αριθμός των νέων διαγνώσεων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, με τους ειδικούς να λένε πως θα μπορούμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος μόνο όταν θα αρχίσει να φαίνεται η πτώση στον αριθμό των διασωληνώσεων. Επίσης, όταν επιτευχθεί σταθεροποίηση των νέων διαγνώσεων, αυτό θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση των εισαγωγών και στη συνέχεια για την αποσυμφόρηση των ΜΕΘ.

Χθες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Σισμανόγλειο, Γεννηματάς, Ερυθρός Σταυρός, Ιπποκράτειο, Αγία Όλγα, Ασκληπιείο και Θριάσιο είχαν όλες τα κρεβάτια ΜΕΘ γεμάτα και ελάχιστες ήταν οι διαθέσιμες κλίνες σε Σωτηρία (2), Ευαγγελισμό (8) και Αττικόν (3).

κορονοϊός νοσοκομείο

Περιμένουν κι άλλους ασθενείς

Ασθενείς non Covid έχουν ήδη μεταφερθεί σε ιδιωτικά νοσοκομεία και οι κλινικάρχες είναι προετοιμασμένοι και για περισσότερες διακομιδές μέσα στην εβδομάδα, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και η αναγκαστική νοσηλεία Covid ασθενών. Επιπλέον, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο, στις ημέρες εφημερίας υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία Υγεία, Μητέρα, Metropolitan, General στο Χολαργό, τα τέσσερα νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών σε Μαρούσι, Ψυχικό, Περιστέρι και Φάληρο, το ΙΑΣΩ, τη Ευρωκλινική και το Mediterraneo στη Γλυφάδα.

Υπενθυμίζεται ακόμη, πως το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών, με δυναμικότητα 301 κλινών και τα χειρουργεία και οι αίθουσες ανάνηψης μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Uncategorized

Latest

zinapost.gr