Μοσχάρι γιαχνί με μελιτζάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η μελιτζάνα, από τα πιο αγαπημένα μου υλικά στην κουζίνα, δίνει τη γλύκα της σε αυτό το υπέροχο φαγητό. Συνοδέψτε το με γιαούρτι και έχετε ένα ονειρεμένο ελληνικό πιάτο! 1.200 γραμμ. μοσχάρι (από χτένι σπάλας) 4 μελιτζάνες φλάσκες 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ 5 ώριμες και σφικτές ντομάτες αποφλοιωμένες 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 1/2 […]
Μοσχάρι γιαχνί με μελιτζάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η μελιτζάνα, από τα πιο αγαπημένα μου υλικά στην κουζίνα, δίνει τη γλύκα της σε αυτό το υπέροχο φαγητό. Συνοδέψτε το με γιαούρτι και έχετε ένα ονειρεμένο ελληνικό πιάτο!

1.200 γραμμ. μοσχάρι (από χτένι σπάλας)

4 μελιτζάνες φλάσκες

1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ

5 ώριμες και σφικτές ντομάτες αποφλοιωμένες

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

1 κ.γλ. ζάχαρη

4 κόκκοι μπαχάρι

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, να μαραθεί για 4΄-5΄ και τέλος το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε. Στο μεταξύ, αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις αλατίζουμε, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄, να καψαλιστούν ελαφρά. Όταν βράσει το κρέας προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για ακόμα 15΄. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας το φαγητό με γιαούρτι.

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 90 λεπτά

Πηγή: argiro.gr