search-button
cross-out

Φρέσκος τόνος με κρούστα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Φρέσκος τόνος με κρούστα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Προσέξτε για το ψήσιμο: μέσα ο τόνος πρέπει να είναι ροζ. Αν τον θέλουμε καλοψημένο, που δεν το συνιστώ, τον ψήνουμε λίγο παραπάνω.

Υλικά συνταγής

4 φιλέτα τόνου (περίπου 3,5-4 εκατοστά πάχος)

2.κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

2 κ.σ. χοντροτριμμένα πιπέρια ανάμεικτα

1 κ.σ. ανθό αλατιού

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αφήνουμε τον τόνο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15΄ (όχι κατευθείαν από το ψυγείο στη φωτιά). Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το BBQ. Σε μπολ βάζουμε το δεντρολίβανο, τα πιπέρια, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα ρηχό πιάτο. Πρώτα λαδώνουμε το φιλέτο τόνου στο πιάτο με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα στερεά υλικά. Πατάμε ελαφρά να κολλήσει η κρούστα.

Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στη σχάρα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄ από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο.

Τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με αρκετό παρθένο ελαιόλαδο.

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 6 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr