Μεσογειακό χταπόδι στιφάδο με ελιές από τον Άκη Πετρετζίκη

Με τόσα λίγα υλικά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο νόστιμο είναι! και νηστίσιμο κιόλας!
1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκιές
15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
5 σκελίδες σκόρδο
350 γραμμάρια ελιές μαύρες
2-3 φύλλα δάφνης
2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
πιπέρι
λίγο μπούκοβο
ελαιόλαδο
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε 2-3 κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το χταπόδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμυδάκια.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο,ρίχνουμε τις ελιές μέσα, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί και το χταπόδι.
Τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος ελέγχουμε άν το χταπόδι μας έχει βγάλει πολλά υγρά. Άν έχει συμβεί αυτό, τότε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό μέχρι να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά και το χταπόδι μας να μείνει μόνο με τη σαλτσούλα του.
TIP: Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, φάβα ή πατάτες ροστί φούρνου.
Πηγή: oisyntagesmoy.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.