Στράτσι με λιαστή ντομάτα, σπανάκι και κρέμα γάλακτος από τον Άκη Πετρετζίκη

1 συσκευασία λαζάνια
1 κρέμα γάλακτος (500γρ.)
1 πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
250 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί σε ρολό
Βάζουμε τα μακαρόνια σε βραστό νερό σπασμένα σε ακανόνιστα κομμάτια. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά. Δεν τα στραγγίζουμε μέχρι να τα χρειαστούμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό για 1-2 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.
Με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά και σπάμε αρκετό τυρί να αρχίσει να λιώνει.
Αν θέλουμε για έξτρα τυρένια γεύση μπορούμε να κόβουμε μερικές ροδέλες τυριού, να το πανάρουμε σε λίγο αλεύρι και να το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές. Τοποθετούμε στην κορυφή κάθε πιάτου πάνω από την υπέροχη μακαρονάδα μας και τρώμε ένα υπέροχο φαγητό!
Tip: Το σπανάκι το βάζουμε στο τέλος, δέν θέλει σχεδόν καθόλου μαγείρεμα!
Πηγή: oisyntagesmou
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.


















