Σουφλέ με πατάτες και τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη

Υπέροχο πιάτο, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας… Στο φούρνο με πατατούλες και πολλά τυριά.. Τρομερά γευστικό και σπιτικό!
Υλικά για τις πατάτες
800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και σε φέτες, Ό,τι μυρωδικά αγαπάμε
Υλικά για τη μπεσαμέλ
100 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια Βούτυρο
500 γραμμάρια Γάλα
200 γραμμάρια τυριά που λιώνουν
Υλικά για το σουφλέ
6 Κρόκοι
9 Ασπράδια
Βάζουμε τις πατάτες στο αντικολλητικό τηγάνι και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ με το αλεύρι, το βούτυρο και το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε τα τυριά κα τους κρόκους καθώς και τα μυρωδικά. Σε αυτό το σημείο χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά – σιγά στην μπεσαμέλ. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει ή αλευρώσει και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μικρό μυστικό
Για μια σφιχτή μαρέγκα πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχυτητα και μετά σιγά σιγά αυξάνουμε…
Επίσης χρησιμοποιούμε λίγη από τη μαρέγκα για να αφρατέψουμε τη μπεσαμέλ ανακατεύοντας αρκετά και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, πολύ απαλά. για να γίνει ένα με τη μπεσαμέλ και να μην χαθεί ο αέρας μέσα από τη μαρέγκα.
Πηγή: oisyntagesmoy.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.