Ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι και μουστάρδα από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 6 μερίδες:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια ΠΙΝΔΟΣ
100 ml χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Kalamata Papadimitriou
2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου ΔΡΙΣΚΑΣ
2 κουτ. γλυκού τριμμένο κόλιαντρο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
2 πορτοκάλια
αλάτι, πιπέρι
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκαλιού με την μουστάρδα, τον πολτό σκόρδου, τον κόλιαντρο, το κύμινο, τον κουρκουμά και 5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε τα και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν από την μαρινάδα.
Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύστε τα με την μαρινάδα. Κόψτε τα πορτοκάλια σε φέτες και καλύψτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με μία φέτα πορτοκάλι. Σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180ο C για 50 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε για 15 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με φρέσκο θυμάρι και καρότα γλασέ με κρέμα βαλσαμικού και μέλι.
Πηγή: gefsisfysi.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

















