Κοκκινιστό μοσχαράκι με πάπρικα από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 4 μερίδες
800 γρ. μοσχαρίσια ελιά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού τριμμένο μαραθόσπορο ΜΠΑΧΑΡ
½ κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ ΜΠΑΧΑΡ
2 αστεροειδείς γλυκάνισους ΜΠΑΧΑΡ
2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου Β. ΔΡΙΣΚΑΣ
αλάτι, πιπέρι
800 γρ. πατάτες και 1 μικρή σελινόριζα για τον συνοδευτικό πουρέ
Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώστε τα και σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον πολτό σκόρδου. Πασπαλίστε με την πάπρικα και αφήστε τα να σοταριστούν για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ, τον μαραθόσπορο, την σκόνη τζίντζερ, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με μία ώρα. Ανακατέψτε την σάλτσα το φαγητό κατά διαστήματα και προσθέστε λίγο ζεστό νερό αν δείτε πως στεγνώνει η σάλτσα.
Καθαρίστε τις πατάτες και την σελινόριζα, κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια και βράστε τες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Στραγγίστε και πολτοποιήστε προσθέτοντας λίγο φρέσκο θυμάρι. Σερβίρετε το κοκκινιστό μοσχαράκι και συνοδέψτε το με τον πουρέ.
Πηγή: gefsisfysi.gr
Διαβάστε επίσης: H Δωροθέα Μερκούρη μιλάει για πρώτη φορά για τη σχέση της με τον Κώστα Βαξεβάνη!
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.


















