search-button
cross-out

Κριθαράκι με κιμά από την Ελένη Ψιχούλη

Κριθαράκι με κιμά από την Ελένη Ψιχούλη

Τα παιδιά αγαπούν τα μακαρόνια με κιμά αλλά το πολύ το Κύριε-Ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Το κριθαράκι, μαζί με μερικές διορθώσεις, ανανεώνει την όρεξη, προσθέτοντας γεύση αλλά και κρυφές βιταμίνες σε όσους είναι τσακωμένοι με τα λαχανικά.

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

2 πιπεριές κέρατα κομμένες σε ψιλές ροδέλες

1 κολοκύθι περασμένο από το multi

1 καρότο περασμένο από το multi

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 μεγάλη πολύ ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη στο χέρι

2 κ.γ. ζάχαρη

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

¾ από ένα πακέτο χοντρό κριθαράκι

200 γρ. φέτα θρυματισμένη

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε καρεδάκια χωρίς τα σπόρια της

φυλλαράκια βασιλικού

Σε μια χαμηλή κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με τις πιπεριές και το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να διαλυθεί σε ψιλά ροκανίδια. Η δουλιά γίνεται πολύ εύκολα με το σύρμα που χτυπάμε τα αβγά. Μόλις σοταριστεί ο κιμάς προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με τη ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του, για μισή ώρα περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε και τον βασιλικό. Βράζουμε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το σερβίρουμε με τον κιμά μαζί με τη φέτα, το βασιλικό και τα κυβάκια της ντομάτας.

 *Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. κουκουνάρια και μαύρες σταφίδες.

(Aπό το βιβλίο της Ελένης Ψιχούλη “Μαγειρεύοντας του καλού καιρού” από τις εκδόσεις Πατάκη)

Πηγή: pirouni.gr

Διαβάστε επίσης: Ποιον συνεργάτη της αποκάλεσε η Ελένη «βρε αλήτη»; (Video)

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Kids

Latest

zinapost.gr