Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα βερμούτ από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 4 μερίδες:
4 μπουτάκια κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μπούκοβο Kalamata Papadimitriou
5 κλωναράκια φρέσκο φασκόμηλο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας νισεστέ ή κορνφλάουρ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
αλάτι, πιπέρι
για το γαρνίρισμα
400 γρ. πατάτες
400 γρ. καρότα
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Σοτάρετε σε 5 κουταλιές ελαιόλαδο τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώστε τα και γυρίστε τα για να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές. Σβήστε με το Μαρτίνι, ρίξτε το φασκόμηλο και την μουστάρδα και συμπληρώστε 250 ml νερό. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια ένταση για 45 λεπτά. Ανακατέψτε τη κρέμα γάλακτος με το νισεστέ, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ρίξτε το στην κατσαρόλα, αφήστε για 2-3 λεπτά στην φωτιά και σερβίρετε.
Για την συνοδευτική γαρνιτούρα ανακατέψτε σε ένα μπολ ψιλοκομμένες βρασμένες πατάτες και καρότα, περιχύστε τα ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.
Διαβάστε επίσης: Ο Λιάγκας για το Voice: «Όλοι είμαστε σε τρομερό ενθουσιασμό! Επιτέλους θα πιάσουμε δουλειά» (Video)
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.