Τάρτα με ντομάτα και μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά για την τάρτα:
2 ντομάτες
3 μοτσαρέλες στρογγυλές 100 γρ περίπου η μία
1/2 ματσάκι βασιλικού
αλάτι και πιπέρι
50 γρ ελαιόλαδο
1 ζύμη κουρού
φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Υλικά για το πέστο:
1 μάτσο βασιλικό
1 σκ. σκόρδο
50-100 γρ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ με αποσπώμενη βάση την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά προηγουμένως.
Παράλληλα στραγγίζουμε τις μοτσαρέλες από τα υγρά τους σε ένα σουρωτήρι.
Ιδανικά τις αφήνουμε όλο το προηγούμενο βράδυ σε ένα πιάτο το οποίο το έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο
Ψήνουμε τη ζύμη σκέτη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε την γέμιση.
Κόβουμε τις μοτσαρέλες σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών πάχος τις οποίες βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο.
Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο εγκάρσια και αφαιρούμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα κουτάλι τα σπόρια και τα επιπλέον ζουμιά που μπορεί να έχουν.
Κόβουμε κάθε μισή ντομάτα κάθετα σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών πάχος.
Στρώνουμε στον πάτο της ζύμης εναλλάξ φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας. Ενδιάμεσα τοποθετούμε και μερικά φύλλα βασιλικού.
Ψήνουμε για 25 λεπτά επιπλέον μέχρι που να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Καθώς ψήνεται η τάρτα ετοιμάζουμε το πέστο.
Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με το πέστο και φρέσκα φύλλα ρόκας.
Tip: Η ζύμη κουρού είναι ότι πιο κοντά έχουμε σε έτοιμη ζύμη για τάρτα και καλό είναι να έχουμε ένα φύλλο στην κατάψυξή μας…
Διαβάστε επίσης: Σταματίνα Τσιμτσιλή για «Happy Day στον Alpha»: «Τι είναι αυτή η εκπομπή…» (Video)
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.