Ομελέτα φούρνου από τον Άκη Πετρετζίκη

12 Αυγά
200 ml γάλα
200 γραμμάρια φέτα σκληρή σε κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας Μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση:
μανιτάρια
πιπεριά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά να πάει παντού και δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά του.
Ψιλοκόβουμε τα υλικά για τη γέμιση και σοτάρουμε ότι λαχανικά έχουμε να χρησιμοποιήσουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού προσέχοντας να μην χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για μία ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.
Tip: «Προσέχουμε να έχουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το φούρνο μας για να αποφύγουμε να μας μαυρίσει από πάνω το φαγητό μας».
Διαβάστε ακόμα στο ENTERTV.GR:
Δείτε την Ντορέττα Παπαδημητρίου με την πανέμορφη αδελφή της
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.