Κρύο κέικ σοκολάτας με μπισκότο

Για 2-4 άτομα Για την Βάση 50 γραμμάρια σοκολάτα 100 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας 50 γραμμάρια βούτυρο Για την Κρέμα 20 γραμμάρια λικέρ της αρέσκειας σας 250 γραμμάρια ανθότυρο 2 μέτρια αυγά 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη 150 γραμμάρια σοκολάτα 25 γραμμάρια βούτυρο 20 γραμμάρια κακάο     Τεμαχίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την […]

Για 2-4 άτομα

Για την Βάση

50 γραμμάρια σοκολάτα

100 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας

50 γραμμάρια βούτυρο

Για την Κρέμα

20 γραμμάρια λικέρ της αρέσκειας σας

250 γραμμάρια ανθότυρο

2 μέτρια αυγά

50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

150 γραμμάρια σοκολάτα

25 γραμμάρια βούτυρο

20 γραμμάρια κακάο

 

 

Τεμαχίζουμε τα μπισκότα.

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με τα μπισκότα.

Σε ένα ταψί στρογγυλό περίπου 20 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζουμε την κρέμα λιώνοντας αρχικά το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Ύστερα προσθέτουμε το κακάο, το λικέρ και ανακατεύουμε.

Μαλακώνουμε ελαφρώς το ανθότυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας.

Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Ύστερα τοποθετούμε στο μείγμα της σοκολάτας, πάνω από τα μπισκότα.

Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.

Το συγκεκριμένο κέικ δεν χρειάζεται φούρνο, τρώγεται κρύο.